Oprescu, despre viata la primarie fara Vanghelie si arestarile de la TV

Duminica, 29 Martie 2015, ora 12:32
3731 citiri
Oprescu, despre viata la primarie fara Vanghelie si arestarile de la TV
Foto: Hepta.ro

Edilul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat ca relatiile dintre primariile bucurestene sunt la fel si dupa arestarea lui Marian Vanghelie.

"E ca si cum este acolo. In principiu, avem relatii institutionale, nu stau sa aplec urechea la toata zapacelile, retrocedarile acelea si asa mai departe", a comentat Sorin Oprescu, la Pro TV, despre arestarea preventiva a primarului Sectorului 5 Marian Vanghelie si plecarea sa din administratia locala.

Marian Vanghelie a fost arestat preventiv pentru 30 de zile

Totodata, edilul Capitalei a criticat asa-numita telejustitie, spunand ca nu este in regula ca politicienii anchetati de DNA apar cu catuse la posturile de televiziune.

"Se face curatenie, dar singurul lucru la care am ceva de spus este justitia televizata. Justitia isi face treaba ei, dar nu justitie televizata - cand vine, cand intra, are catuse la spate, are catuse in fata... asta nu aduce decat un spirit de teama, oprirea structurilor statului, carora le e frica sa nu greseasca", a opinat edilul.

Replica Laurei Kovesi la "telejustitia" criticata de Iohannis

Sorin Oprescu a dezvaluit ca inca mai are "o serie de prieteni in PSD", oameni pe care ii respecta si a informat ca va mai candida la Primaria Capitalei, insa nu se pune problema sa ceara sustinere de la social-democrati.

"Am atatea lucruri de facut si o sa le fac. Daca lumea o mai vrea, bine, daca nu, iarasi bine", a incheiat Sorin Oprescu.

Vanghelie, arestat preventiv

Marian Vanghelie se afla in arest preventiv din data de 14 martie. El este acuzat de procurorii anticoruptie de abuz in serviciu, luare de mita si spalare de bani.

Magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie au decis, vinerea trecuta, sa mentina masura de arest preventiv in cazul primarului Sectorului 5 pentru inca 30 de zile.

Marian Vanghelie ramane in arest (Video)

Primarul Sectorului 5 este suspectat ca a luat mita 90 de milioane de euro pentru favorizarea firmelor omului de afaceri Marin Dumitru in atribuirea unor contracte de lucrari publice.

Potrivit procurorilor DNA, Vanghelie a perceput un "comision" de aproximativ 20% din valoarea contractelor incheiate intre Primaria Sectorului 5.

Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a afirmat, întrebat despre situaţia de la Slănic, Prahova, unde o stradă s-a surpat, formându-se un crater de doi metri, că a fost făcut un drum peste o mină....
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Şeful Guvernului Marcel Ciolacu a precizat că mecanismul de implementare a salariului minim european va începe de la 1 iulie. El a amintit că, în acest sens, a fost emisă ordonanţa....
#Oprescu Vanghelie, #Oprescu Vanghelie arestat, #Oprescu telejustitie , #primar general