Cu fata la alegatori: Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală. Sociolog: Se vor faulta unul pe celălalt

Oprescu cere instantei sa poata lua legatura cu iubita: Am nevoie de cineva sa aiba grija de mine

Vineri, 04 Decembrie 2015, ora 16:46
7296 citiri
Oprescu cere instantei sa poata lua legatura cu iubita: Am nevoie de cineva sa aiba grija de mine
Foto: captura Kanal D (Arhiva)

Sorin Oprescu a cerut vineri, la Curtea de Apel Bucuresti, ridicarea interdictiei de a lua legatura cu prietena lui, primarul suspendat al Capitalei spunand ca cineva trebuie sa aiba grija de el, intrucat in perioada arestului la domiciliu trebuie sa ceara voie si daca vrea sa mearga sa ia o paine.

Curtea de Apel Bucuresti a judecat, vineri, contestatia formulata de Sorin Oprescu, dupa ce Tribunalul Capitalei i-a respins, in 23 noiembrie, cererea de ridicare a interdictiei de a lua legatura cu prietena sa, Adriana Nica (foto), martor in dosarul in care primarul suspendat al Capitalei este acuzat de luare de mita.

Instanta a amanat pana in 11 decembrie pronuntarea deciziei in cazul cererii lui Oprescu.

Sorin Oprescu a spus, la iesirea din sala de judecata, raspunzand unei intrebari, ca se simte bine dupa operatia la care a fost supus, saptamana trecuta, la Institutul de Pneumoftiziologie "Marius Nasta" din Capitala.

In cazul cererii judecate vineri la Curtea de Apel Bucuresti, Sorin Oprescu a precizat ca a formulat solicitarea pentru ca are nevoie ca cineva sa aiba grija de el.

"In situatia asta, va dati seama, ca sa ma duc sa cumpar o paine, trebuie sa cer voie. (...) Este mai complex, e si din nevoia de a avea pe cineva", a spus Oprescu, la plecarea de la Curtea de Apel Bucuresti.

Trimis in judecata, in arest la domiciliu

In 20 noiembrie, procurorii DNA l-au trimis in judecata pe Sorin Oprescu, in arest la domiciliu, alaturi de alte opt persoane, primarul suspendat al Capitalei fiind acuzat de luare de mita, spalare de bani, abuz in serviciu, daca functionarul a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit si constituire a unui grup infractional organizat.

Sorin Oprescu, trimis in judecata pentru luare de mita, spalare de bani, abuz si constituire de grup infractional

Dosarul a fost trimis Tribunalului Bucuresti, care in 23 noiembrie a analizat legalitatea si temeinicia masurilor preventive in cazul inculpatilor. Instanta a mentinut arestul preventiv pentru Cristian Stanca, Mircea Octavian Constantinescu si Florin Supeala si arestul la domiciliu pentru Sorin Oprescu, Bogdan Cornel Popa, Romeo Albu si Claudiu Bengalici, precum si controlul judiciar pentru Ruxandra Mihaela Petroi Avasiloaie.

Instanta a respins atunci, ca inadmisibila, cererea formulata de Sorin Oprescu privind ridicarea interdictiei de a lua legatura cu martora Adriana Nica. Decizia a fost contestata de Oprescu la Curtea de Apel Bucuresti, care va da o solutie definitiva.

Oprescu iese de dupa gratii din motive medicale: Va fi plasat in arest la domiciliu

Sorin Oprescu a fost internat din 26 pana 30 noiembrie, la Institutul de Pneumoftiziologie "Marius Nasta", unde a fost operat la un plaman. Oprescu s-a putut interna dupa ce Curtea de Apel Bucuresti a decis, in 25 noiembrie, ca isi poate parasi locuinta timp de sapte zile, pentru a se opera la plamanul la care i-a fost descoperit un nodul. In saptamana de spitalizare, Sorin Oprescu a fost verificat de politisti, ca in cazul arestului la domiciliu.

Sorin Oprescu a fost operat

In dosarul privind fapte de coruptie, alaturi de Sorin Oprescu sunt judecati Bogdan Popa, fost sef al Administratiei Cimitirelor, Cristian Stanca, fostul sofer al lui Oprescu, Mircea Octavian Constantinescu, fost sef al Directiei Economice din Primaria Capitalei, Ruxandra Mihaela Petroi Avasiloae, fost director al Centrului Cultural al Palatelor Brancovenesti de la Portile Bucurestiului, Florin Supeala, fost director adjunct al Centrului, Claudiu Bengalici, administrator al unei societati comerciale, Ion Nita si Romeo Albu.

Potrivit rechizitoriului procurorilor, Bogdan Popa, in calitate de director al Administratiei Cimitirelor si Crematoriilor Umane, a constituit un grup infractional organizat la care au aderat ulterior si ceilalti inculpati, care avea ca scop savarsirea de infractiuni de coruptie, mai precis dare si luare de mita, din sume provenite din bugetul Municipiului Bucuresti, grup pe care, de la finalul anului 2013, l-a condus Sorin Oprescu.

"Initial, structura grupului era simpla si perfect adaptata scopului urmarit, presupunand doar un lider (directorul institutiei publice cu rol de autoritate contractanta, calitate in care dispunea de influenta necesara determinarii castigatorului unei proceduri de achizitii publice, dar si dreptul de a semna acordurile cadru si contractele), conducatori de societati private care doreau sa execute lucrari, precum si o suma de apropiati ai liderului care sa-l ajute, prin documente fictive si societati fara activitate, sa obtina in numerar, intr-o forma aparent legala, mita platita de contractorii privati", au scris procurorii in actul de sesizare a instantei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Copreşedintele partidului REPER, Dragoş Pîslaru, a declarat că, prin retragerea candidaturii medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei de către coaliţie, „mafia patronată de...
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, marţi, 23 aprilie, că Sebastian Burduja, candidatul liberal pentru Primăria Capitalei, este opţiunea care dă speranţe celor care nu s-au...
#Oprescu iubita martor DNA, #Oprescu arest domiciliu , #arestat