Oprescu afla luni daca mai sta inca 30 de zile in arest sau nu

Luni, 05 Octombrie 2015, ora 07:20
2234 citiri
Oprescu afla luni daca mai sta inca 30 de zile in arest sau nu

Curtea de Apel Bucuresti judeca luni contestatia primarului suspendat al Capitalei, Sorin Oprescu, la decizia instantei de a-i prelungi cu 30 de zile masura arestului preventiv, in dosarul in care este acuzat de luare de mita.

Avocatii lui Oprescu au anuntat sambata ca au depus o noua cerere la Arestul Capitalei, prin care solicita ca primarul sa fie internat intr-un spital, pentru a fi supus unor investigatii medicale.

Tot atunci, avocatul Alexandru Chiciu a declarat ca Oprescu sufera de 12 afectiuni grave, fapt atestat si de un judecator de drepturi si libertati, iar apararea va apela la toate parghiile legale pentru a-l scoate pe acesta din arestul preventiv.

Avocatul lui Oprescu: Sufera de 12 afectiuni cu riscuri ridicate

Oprescu a fost arestat preventiv pe 7 septembrie, iar de atunci s-a confruntat cu mai multe probleme medicale, el fiind internat patru zile la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti, unde a fost supus unor investigatii amanuntite.

Potrivit DNA, in perioada 2013 - 2015, un grup bine organizat, la care a aderat si Sorin Oprescu, a infiintat in administratia locala din municipiul Bucuresti un sistem prin care operatorii economici care doreau sa primeasca anumite contracte din partea institutiilor publice aflate in subordinea primarului trebuiau sa remita o parte din profitul brut realizat din executia acelora, cu titlu de mita, unor factori de decizie din cadrul aparatului primarului.

De ce nu a fost eliberat Sorin Oprescu: Viata lui nu este in pericol in arest

"Astfel, executantul pastra pentru sine intre 30% si 33% din profitul brut, iar diferenta era remisa functionarilor din cadrul aparatului primarului municipiului Bucuresti, cu titlul de mita, un procent de 10% din valoarea contractului fiind cerut pentru Oprescu.

Concret, membrii grupului, persoane cu functii de conducere din cadrul a doua institutii publice din subordinea primarului municipiului Bucuresti, facilitau castigarea contractului, vorbeau cu angajatii din subordine sa accepte documentatia de atribuire, precum si sa aprobe si sa dispuna efectuarea platii facturilor emise de firmele respective foarte repede fata de momentul facturarii, totodata solicitand sume de bani pentru persoane cu functii de conducere in aparatul primarului municipiului Bucuresti, precum si pentru primar", preciza DNA.

Pe 5 septembrie, Sorin Oprescu a primit la locuinta sa din Ciolpani suma de 25.000 de euro de la subalternul sau Bogdan Popa, director al Centrului Cultural Palatele Brancovenesti, bani car

USR acuză Guvernul că se joacă „cu prețurile la energie ca la păcănele”. „Plătim facturi mai mari decât pe piaţa liberă”
USR acuză Guvernul că se joacă „cu prețurile la energie ca la păcănele”. „Plătim facturi mai mari decât pe piaţa liberă”
USR a transmis joi, 28 martie, că Guvernul Ciolacu minte când spune că ia măsuri în favoarea consumatorilor şi că scade facturile românilor. Partidul susține că de fapt Executivul...
Controversata taxă pe soare, eliminată de Guvern. Anunțul ministrului Energiei pentru prosumatori
Controversata taxă pe soare, eliminată de Guvern. Anunțul ministrului Energiei pentru prosumatori
Guvernul a adoptat joi, 28 martie, Ordonanţa pentru modificarea şi completarea OUG 27/2022 prin care este eliminată taxa pe soare pentru prosumatori şi actualizează schema de sprijin pentru...
#Sorin Oprescu arest, #Sorin Oprescu tribunal , #arestat