Medicul de la Arestul central, reclamat ca nu respecta recomandarile in cazul lui Oprescu

Joi, 08 Octombrie 2015, ora 19:44
3581 citiri
Medicul de la Arestul central, reclamat ca nu respecta recomandarile in cazul lui Oprescu
Foto: Arhiva Ziare.com

Medicul de la cabinetul Arestului central a fost reclamat de avocatii lui Sorin Oprescu la conducerea Policlinicii MAI "Dr. Kretzulescu", pe motiv ca nu respecta recomandarile medicilor Spitalului Universitar, iar de la momentul externarii edilului refuza noi controale in cazul acestuia.

Surse juridiciare au declarat, joi, pentru Mediafax ca avocatii lui Sorin Oprescu ar fi depus la Centrul Medical de Diagnostic si Tratament Ambulatoriu "Dr. Nicolae Kretzulescu" - Policlinica M.A.I. din Bucuresti o sesizare la adresa medicului de la cabinetul medical al Arestului central, pe care il acuza de nerespectarea recomandarilor medicale facute la externarea lui Sorin Oprescu si ca ar interzice noi controale in cazul acestuia.

Avocatul lui Sorin Oprescu: Este incompatibil cu starea de arest. Isi face singur injectii

Conform surselor citate, avocatii s-ar fi plans ca medicul s-ar opune aplicarii recomandarilor facute de medicii Spitalului Universitar de Urgenta Bucuresti (SUUB) pe motiv ca starea lui Sorin Oprescu ar fi buna.

Totodata, sesizarea se refera si la faptul ca din 29 septembrie, cand Oprescu a fost externat, acesta s-ar fi opus efectuarii de noi analize la unitati medicale, asa cum se recomanda in raportul comisiei de la SUUB.

Sorin Oprescu, transferat din arest la Spitalul Fundeni (Video)

Potrivit surselor citate, avocatii ar fi reclamat si faptul ca lui Oprescu nu i se asigura regimul alimentar recomandat bolilor sale si cer cenducerii Centrului Medical "Kretzulescu" sa lamureasca aceasta situatie.

Fratele lui Oprescu: Ii e frica sa nu moara in arest. O inscenare urata!

Avocatii l-ar acuza pe medic de "nerespectarea si neluarea de masuri potrivit recomandarilor din raportul comisiei SUUB", lucru care ar contraveni art. 22 din Constitutia Romaniei, care se refera la "dreptul la viata si la integritate fizica si psihica".

Contactati telefonic, avocatii lui Oprescu au declarat ca de cand este in arest Sorin Oprescu a devenit "anemic cronic".

Oprescu, interceptat in duba Politiei in timp ce stabilea cu fostul sofer sa respecte "codul tacerii" (Video)

De altfel, avocatul Viorel Mocanu a declarat joi, dupa ce l-a vizitat pe Sorin Oprescu in Arestul Capitalei, ca acesta va fi transferat la spital si ar trebui sa stea internat cel putin doua zile, in conditiile in care nu se simte bine, are variatii mari de tensiune, valori modificate ale hemoglobinei si glicemia nu scade sub 240, dar medicul de la Arestul Central considera ca "acestea sunt lucruri normale".

Avocatul a mai spus ca Sorin Oprescu isi face singur injectiile cu insulina pentru diabet.

"Avem documentele medicale de la Spitalul Universitar, pe care le vom depune si cu care speram sa facem dovada ca este incompatibil cu aceasta stare de arest si ca, in acest moment, nu-si poate tine sub control toate afectiunile pe care le are si risca sa ajunga la complicatii foarte grave (...) Singur isi face injectiile, noi i le punem la dispozitie, nu statul roman. Singur isi face si masuratorile valorilor, dimineata si seara (...) S-a dus o lupta seculara sa poata fi internat", a adaugat Mocanu.

Sorin Oprescu mai ramane o luna in arest (Video)

Politia Capitalei a sustinut, insa, intr-un comunicat de presa transmis joi dupa-amiaza, ca administrarea tratamentului injectabil cu insulina se face exclusiv in cabinetul medical al Arestului.

"Cu privire la persoana privata de libertate, facem precizarea ca administrarea tratamentului injectabil cu insulina se face exclusiv in cadrul Cabinetului Medical, ce deserveste Centrul de Retinere si Arestare Preventiva, sub supravegherea unui medic sau asistent medical", spune Politia Capitalei.

Sorin Oprescu a fost internat, joi dupa-amiaza, la Institutul Oncologic, urmand ca vineri sa efectueze o investigatie computer tomograf, la Centrul Oncologic de Diagnostic si Tratament Fundeni.

Sursele medicale au declarat pentru Mediafax ca investigatia trebuie facuta cu substanta de contrast, care contine glucoza, si de aceea vor fi luate toate masurile pentru ca starea lui Oprescu sa nu se agraveze pe durata investigatiilor, avand in vedere ca el sufera de diabet.

Sorin Oprescu va sta internat, sub paza, intr-o rezerva din clinica de chirurgie toracica a Institutul Oncologic Bucuresti, au mai spus sursele citate.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
#Sorin Oprescu arest insulina, #Sorin Oprescu spital, #Sorin Oprescu tratament , #arestat
Comentarii