Kovesi face noi dezvaluiri din dosarul lui Oprescu

Marti, 08 Septembrie 2015, ora 10:32
16030 citiri
Kovesi face noi dezvaluiri din dosarul lui Oprescu
Foto: Hepta.ro

Procurorul sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, a oferit, marti dimineata, o serie de informatii legate de retinerea lui Sorin Oprescu, precizand ca dosarul a fost deschis in primavara, ca urmare a unor sesizari depuse de doua persoane fizice, si ca primarul Capitalei nu a fost prins in flagrant delict, asa cum s-a speculat in presa.

Sefa DNA a raspuns intrebarilor adresate de jurnalisti la sediul CSM, inainte de sedinta saptamanala.

Laura Codruta Kovesi a afirmat ca o parte din presupusa mita a fost gasita asupra lui Sorin Oprescu, la perchezitia corporala desfasurata in sediul DNA, o alta parte la domiciliul sau, iar restul "la un martor care a fost audiat in aceeasi seara (sambata spre duminica - n.red.) ".

"Din considerente de tactica ale anchetei nu a fost oprit in momentul presupusei fapte, ci a fost citat cu mandat. Potrivit noului Cod de Procedura Penala, nu se pot efectua perchezitii domiciliare dupa ora 20", a mai precizat aceasta, adaugand ca in dosar "sunt suspectate si alte persoane", dar negand ca fiul edilului, Mircea Oprescu, ar avea vreo legatura cu acest caz sau cu altele, asa cum s-a speculat in mass-media.

Cine s-a oferit sa imprumute denuntatorilor banii de mita pentru Oprescu

Fostul sofer al lui Oprescu insista pentru plata mitei catre primar: Barosanu' asteapta - referat DNA

Intrebata cand a fost documentat cazul Sorin Oprescu, Laura Codruta Kovesi a raspuns: "Dosarul a fost deschis ca urmare a unor plangeri formulate de doua persoane fizice, altele decat persoana care a oferit in 5 septembrie banii primarului", persoana care "nu are calitatea de denuntator, ci de suspect, si a fost propus pentru arest la domiciliu, iar cererea a fost aprobata de instanta de judecata".

"Dosarul deschis in primavara. Nu a fost o sesizare venita de la servicii, nici din oficiu, ci doua persoane au depus plangere", a mai declarat sefa DNA.

Totodata, raspunzand unei intrebari, aceasta a precizat ca "ancheta e in derulare", asa ca nu poate confirma daca acuzatiile vor fi extinse.

Dosarul lui Sorin Oprescu: Alte sapte persoane au fost arestate

La insistentele jurnalistilor, Laura Codruta Kovesi a punctat ca ordonanta de retinere a lui Sorin Oprescu a fost emisa la ora "12:33 (noaptea - n.red.) " si ca acestuia i s-au adus la cunostinta invinuirile si a fost audiat in prezenta avocatilor.

"Toate activitatile pocedurale si procesuale au fost verificate de instanta de judecata", a subliniat procurorul sef al DNA, instanta care a decis arestarea preventiva a primarului general, apreciind ca procurorii au respectat rigorile legii.

Sefa DNA a respins insinuarile lansate in mass-media conform carora Sorin Oprescu ar fi intrat in atentia DNA pentru ca intentiona sa candideze pentru un nou mandat la Bucuresti.

"Ce se intampla in spatiul politic nu ne intereseaza, nu e vorba despre persoane fizice care au calitatea in vreun partid", a subliniat aceasta, referindu-se la cei care au depus sesizare in luna martie si au determinat deschiderea dosarului.

Intrebata daca serviciile secrete nu au informat DNA cu privire la activitatea lui Sorin Oprescu, Laura Codruta Kovesi a declarat: "Informatiile care vin de la servicii sunt cu caracter secret si nu va pot spune".

Procurorul sef al DNA a raspuns si la o intrebare legata de stadiul anchetei in dosarul Turceni-Rovinari, in care este urmarit penal premierul Victor Ponta. "Procurorul de caz va decide, stiu doar ca e aproape finalizata, mai sunt de administrat cateva probe. Cand se va da o solutie, o sa va anuntam", a precizat Laura Codruta Kovesi.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Alegătorii cu domiciliul în străinătate, care şi-au stabilit reşedinţa în ţară, începând cu data de 11 aprilie 2024, nu vor putea vota la alegerile pentru autorităţile administraţiei...
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
#Kovesi Oprescu arestat, #procuror sef DNA Oprescu flagrant, #Kovesi Oprescu sesizare servicii , #arestat