Gusa: Sorin Oprescu s-ar putea retrage inainte de primul tur

Luni, 19 Octombrie 2009, ora 22:262583 citiri
Gusa: Sorin Oprescu s-ar putea retrage inainte de primul tur
Foto: Arhiva

Cozmin Gusa, unul dintre consilierii lui Mircea Geoana, sustine ca potrivit unor surse, candidatul independent Sorin Oprescu se va retrage zilele acestea din cursa pentru alegerile prezidentiale.

Invitat intr-o emisiune la Realitatea TV, Gusa a declarat ca presedintele Traian Basescu face in aceste zile atat de "multe si de grave greseli incat ne pune zilnic sa ne regandim strategia".

"Pana acum mizam in proportie de 100% pe un tur doi Geoana-Basescu. Astazi cand discutam, vazand trendul extrem de descendent al domnului Basescu, ne gandim ca nu mai e asa si avem si date (...) Sunt doua case de sondaje foarte serioase care arata ca la inceputul campaniei pozitia domniei sale este in picaj in timp ce contracandidatii au un trend crescator", a declarat Geoana explicand ca rezultatele acestor sondaje vor deveni publice in zilele urmatoare si ca ele reflecta situatia curenta, dupa intrarea lui Klaus Iohannis in atentia publica.

"Daca va mai interveni in perioada urmatoare un eveniment foarte important, care se discuta in aceste zile, legat de retragerea lui Sorin Oprescu din cursa inainte de primul tur, atunci lucrurile se pot complica", a sustinut Gusa precizand ca aceasta ipoteza este vehiculata in aceste zile in "anumite cercuri" si ca situatia va fi similara cu retragerea lui Theodor Stolojan in 2004.

"Domnul Traian Basescu din punct de vedere politic este mort", a concluzionat Cozmin Gusa.

C.B.