Fostul sofer al lui Oprescu insista pentru plata mitei catre primar: Barosanu' asteapta - referat DNA

Luni, 07 Septembrie 2015, ora 21:35
8187 citiri
Fostul sofer al lui Oprescu insista pentru plata mitei catre primar: Barosanu' asteapta - referat DNA
Foto: Ziare.com

Cristian Stanca, zis Grenada, fostul sofer al lui Sorin Oprescu, insista intr-o discutie cu un denuntator sa fie urgentata plata mitei catre primarul general al Capitalei, pe care il numea Barosanu', potrivit referatului prin care DNA a cerut, luni, arestarea preventiva a cinci persoane.

Sorin Oprescu, dupa gratii - Drumul de la flagrant delict la arest

"Barosanu' asteapta, ca a bagat banii... Stau banii acolo si ce sa-i zici? Sunt acolo. Acuma... (neinteligibil)... n-ai ce sa le mai zici! Asta... iti dai seama, s-a dus, a vorbit... Pe ala... il intereseaza pe ala ca e intai, ca e (expresie obscena)! Stii ce zic!", i-a spus Stanca interlocutorului, potrivit stenogramei discutiei interceptate pe 27 iulie.

Dosarul lui Sorin Oprescu: Alte sapte persoane au fost arestate

Cu aceeasi ocazie, fostul sofer al lui Oprescu a cerut si banii pentru Mircea Octavian Constantinescu, director economic in cadrul aparatului Primarului Municipiului Bucuresti, pe motiv ca acesta a aprobat virarea banilor pentru un contract derulat de firma denuntatorului.

"Intrebat fiind ce valoare au mitele pentru cei doi, Stanca Cristian a particularizat doar cuantumul sumei pentru directorul economic, anume 'Pai, sunt 7.000... (neinteligibil)... ', despre Oprescu Sorin Mircea precizand doar ca '... (neinteligibil)... Mai e si... Barosanu'...'", se arata in referat.

Fostul sofer al lui Sorin Oprescu, sefa si adjunctul Centrului Palatele Brancovenesti, retinuti de DNA

Intr-o alta discutie, din data de 4 august, dupa ce i-a calculat denuntatorului cat a incasat, cat mai are de incasat si cat a cheltuit pentru realizarea lucrarilor, Stanca a solicitat din nou remiterea mitei pentru Oprescu si Constantinescu. Conform imaginilor filmate de anchetatori, sumele si numele celor care ar fi trebuit sa le primeasca cu prioritate au fost scrise pe o hartie.

Sorin Oprescu, retinut: Primarul lua 10% din valoarea contractelor semnate. A fost denuntat de patru persoane (Video)

"Referitor la Oprescu Sorin Mircea, Stanca Cristian a mentionat ca 'Si la barosanul... 50...', confirmand prin 'Da, da' intrebarea denuntatorului 'De... Tot euro sunt si astia?'. (...) In plus, Stanca Cristian i-a spus denuntatorului si ca, daca va plati mitele indicate de el ca fiind prioritare, intr-o saptamana societatea denuntatoare va primi si restul sumelor ce i se datoreaza pentru lucrarile executate", se mai precizeaza in referatul procurorilor.

Avocatul lui Sorin Oprescu: Acuzatiile DNA sunt nefondate. Primarul spune ca niciodata nu a cerut bani

Dezvaluiri despre mita lui Oprescu: Peste 1 milion de euro, in pungi de cadouri, ascunsi sub perne. Primarul spunea multumesc

Judecatorii de la Tribunalul Bucuresti au admis luni cererea DNA de arestare preventiva pe o perioada de 30 de zile a cinci persoane retinute in dosarul de coruptie al primarului Capitalei, Sorin Oprescu. Este vorba de trei functionari din Primaria Municipiului Bucuresti, Ruxandra Petroi Avasiloae, director general al Centrului Cultural al Palatelor Brancovenesti de la Portile Bucurestiului, adjunctul sau, Florin Supeala, si Octavian Mircea Constantinescu, director economic in cadrul aparatului Primarului Municipiului Bucuresti, toti trei fiind acuzati de luare de mita.

De asemenea, au fost arestati preventiv fostul sofer al lui Oprescu, Cristian Stanca, zis Grenada, acuzat de complicitate la luare si dare de mita, si omul de afaceri Claudiu Bengalici, administrator al unei societati comerciale, sub aspectul savarsirii a doua infractiuni de complicitate a spalarii banilor.

La propunerea DNA, judecatorii au mai decis ca Bogdan Popa, director al Administratiei Cimitirelor si Crematoriilor Umane, si Romeo Albu, sa fie plasati in arest la domiciliu.

Decizia instantei nu este definitiva.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Sorin Oprescu arestat, #Sorin Oprescu mita, #sofer mita Sorin Oprescu , #DNA