Dosarul lui Sorin Oprescu se intoarce la DNA

Marti, 03 August 2021, ora 01:035151 citiri
Dosarul lui Sorin Oprescu se intoarce la DNA
Foto: Arhiva Ziare.com

Dosarul lui Sorin Oprescu se intoarce la DNA, dupa ce Tribunalul Bucuresti a cerut, luni, rezolvarea unor nereguli procedurale.

Procurorii au termen cinci zile pentru a gasi o solutie, transmite Digi 24.

Sorin Oprescu, primar suspendat al Bucurestiului, a fost trimis in judecata pe 20 noiembrie. Alaturi de acesta au fost trimisi in judecata si Bogdan Popa, director al Centrului Cultural al Palatelor Brancovenesti si ulterior al Administratiei Cimitirelor si Crematoriilor Umane; Mircea Octavian Constantinescu, directorul Directiei Economice din Primaria Generala; Florin Supeala, director al Centrului Cultural al Palatelor Brancovenesti; Claudiu Bengalici, administrator al unei societati comerciale; Cristian Stanca (fost sofer al lui Oprescu) si Ruxandra Avasiloae, director general al Centrului Cultural al Palatelor Brancovenesti.

Sorin Oprescu a scapat de arestul la domiciliu (Video)

DNA a transmis ca la sfarsitul lui 2013, edilul suspendat al Capitalei a condus un grup infractional organizat, constituit de directorul Administratiei Cimitirelor si Crematoriilor Umane, Bogdan Cornel Popa. Acest grup avea drept scop savarsirea de infractiuni de coruptie, care au constat in dare si luare de mita.

Oprescu a primit, pe 5 septembrie 2015, 25.000 de euro chiar in locuinta sa din Ciopani. Banii au fost primit de la subalternul sau Bogdan Popa, director al Centrului Cultural Palatele Brancovenesti, bani care ar proveni.

Luni, 18 ianuarie, Curtea de Apel Bucuresti i-a admis lui Oprescu cererea de inlocuire a arestului la domiciliu cu masura controlului judiciar.