De ce nu a fost eliberat Sorin Oprescu: Viata lui nu este in pericol in arest

Vineri, 02 Octombrie 2015, ora 17:37
3492 citiri
De ce nu a fost eliberat Sorin Oprescu: Viata lui nu este in pericol in arest
Foto: B1Tv

Un judecator de la Tribunalul Bucuresti i-a respins lui Sorin Oprescu cererea de a fi pus in libertate, pe motiv ca nu exista o expertiza medicala care sa ateste ca viata acestuia este in pericol din cauza conditiilor de detentie sau ca afectiunile de care sufera nu pot fi tratate in sistemul penitenciar.

Tribunalul Bucuresti a dat publicitatii vineri motivele pentru care un magistrat a respins pe 25 septembrie o cerere facuta de primarul suspendat al Capitalei, Sorin Oprescu, de inlocuire a masurii arestarii preventive cu una mai usoara.

Avocatul lui Oprescu: Sufera de 12 afectiuni cu riscuri ridicate

Instanta arata ca Sorin Oprescu a depus la dosar o serie de inscrisuri din care rezulta ca prezinta, la momentul incarcerarii, diabet zaharat tip II cu necesar de insulina, arterita, retinopatie incipienta, stent in 2005.

In sala de judecata, primarul a declarat ca primeste tratamentul medical de care are nevoie in arest, "dar nu vrea sa moara in arest, intrucat glicemia sa este foarte mare, neputand tine sub control strict alimentatia pe care o primeste prin cantarire, lucru pe care il facea atunci cand se afla in stare de libertate".

Sorin Oprescu ramane dupa gratii - arestul preventiv, prelungit (Video)

"Judecatorul de drepturi si libertati retine ca indubitabil inculpatul prezinta boli grave, fiind posibil ca starea de arest preventiv in care se gaseste de 20 de zile sa-i fi cauzat un stres emotional puternic, care poate duce la agravarea starii de sanatate in viitor. Din modul in care inculpatul si-a prezentat cauza, se constata ca acesta arata ca prin luarea masurii arestarii preventive, din cauza bolilor de care sufera, ii este pusa in pericol viata.

Judecatorul de drepturi si libertati constata ca, la acest moment procesual, din datele dosarului rezulta ca inculpatul primeste tratamentul medical de care are nevoie, chiar inculpatul afirmand ca isi administreaza singur insulina. Trebuie precizat ca nu exista o expertiza medicala din care sa rezulte ca viata inculpatului este in pericol din cauza conditiilor de detentie pe durata masurii arestarii preventive sau ca afectiunile de care sufera inculpatul l-ar supune unui pericol sau unei incercari de o intensitate care sa depaseasca nivelul de suferinta inerent detentiei", se arata in motivare.

Avocatii lui Oprescu nu se lasa: E posibil sa fie internat la un alt spital

Oprescu, suficient de sanatos pentru arest: A fost externat si dus inapoi dupa gratii Update

De asemenea, instanta a constatat ca nu exista inscrisuri medicale din care sa rezulte ca bolile de care sufera Oprescu nu ar putea fi tratate in sistemul penitenciar al retelei medicale a ANP, ori posibilitatea efectuarii unui tratament sub paza in reteaua medicala de specialitate a Ministerului Sanatatii.

"Totodata, se observa ca nu exista inscrisuri ori alte informatii din care sa rezulte ca inculpatului nu ii este asigurata alimentatia corespunzatoare in arest, astfel ca se constata ca este neintemeiata sustinerea inculpatului in sensul ca ii este pusa in pericol viata. Circumstantele personale ale inculpatului si starea de sanatate invocate de catre inculpat nu pot constitui temei al reconsiderarii privarii sale de libertate, ci trebuie evaluate in contextul gravitatii sporite a presupusei fapte de care este acuzat inculpatul si a scopului urmarit prin masura preventiva dispusa, respectiv asigurarea unei bune desfasurari a procesului penal, inclusiv prin evitarea posibilitatii ca inculpatul sa influenteze ancheta, in special prin prisma calitatii pe care o detine - aceea de primar (suspendat) al municipiului Bucuresti", mai spune judecatorul.

Concluziile medicilor care l-au operat pe Oprescu - nu a fost niciodata in pericolul de a face infarct (surse)

Sorin Oprescu a fost arestat preventiv pe 7 septembrie, fiind acuzat de DNA de luare de mita.

Din momentul in care a fost arestat, Oprescu s-a confruntat cu mai multe probleme medicale, el fiind internat patru zile la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti, unde a fost supus unor investigatii amanuntite.

ANRE demontează declarațiile ministrului Burduja privind energia alternativă: "Să se liciteze pentru aceste capacități"
ANRE demontează declarațiile ministrului Burduja privind energia alternativă: "Să se liciteze pentru aceste capacități"
Declarațiile ministrului Energiei, Sebastian Burduja, referitoare la ritmul extraordinar de instalare a fotovoltaicelor și eolienelor, au fost contrazise de președintele ANRE (Autoritatea...
Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Dan Barna lansează un atac la actuala guvernare care protejează în opinia sa "sinecurile şi pensiile speciale" pe care PSD şi PNL le plătesc în continuare. Aceste cheltuieli vor duce la...
#Sorin Oprescu inchisoare, #Sorin Oprescu spital, #Sorin Oprescu bolnav inchisoare , #arestat