Bucurestiul ramane fara primari

Duminica, 06 Septembrie 2015, ora 11:14
3710 citiri
Bucurestiul ramane fara primari
Foto: Arhiva Ziare.com

Capitala ramane cu din ce in ce mai putini primari, pe zi ce trece. Sorin Oprescu este al treilea primar luat in colimatorul DNA, dupa Andrei Chiliman (primarul Sectorului 1) si Marian Vanghelie (primarul Sectorului 5).

De asemenea, daca luam in calcul si faptul ca cetatenii strang semnaturi pentru a-i demite primarul Sectorului 6, Rares Manescu, si pe cel al Sectorului 3, Robert Negoita, fiind nemultumiti de activitatea acestora, situatia nu este deloc roz la nivelul primarilor Capitalei.

Cea mai recenta "captura" a anchetatorilor DNA este primarul general Sorin Oprescu, retinut in noaptea de sambata spre duminica pentru 24 de ore pentru luare de mita.

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, retinut de DNA pentru 24 de ore. A fost prins in flagrant cand primea mita

Edilul a fost prins in flagrant in timp ce primea mita 25.000 de euro dintr-un total de 60.000 euro pretinsi de la patru denuntatori. In schimbul banilor, Oprescu si alte persoane cu functii de conducere din administratia municipala urmau sa ajute anumite firme sa obtina contracte cu institutii din subordinea primariei.

Procurorii sustin ca, inca din 2013, Sorin Oprescu percepea 10% din valoarea totala a lucrarilor pentru a favoriza societatile comerciale. Edilul va fi prezentat duminica in fata instantei de la Tribunalul Bucuresti, cu propunerea de arestare preventiva pentru 30 de zile.

Vanghelie, comisioane de 20%

Si Marian Vanghelie, edilul suspendat al Sectorului 5, are probleme cu legea. Procurorii DNA sustin ca el cerea un comision de 20% pentru a atribui ilegal contracte unor firme, obtinand, in perioada 2006-2014, foloase necuvenite in cuantum de peste 30 de milioane de euro.

Marian Vanghelie a fost arestat preventiv la inceputul lunii martie, iar pe 10 iulie magistratii au decis sa il plaseze in arest la domiciliu. El a fost eliberat saptamana aceasta timp de doua zile, pentru a asista la nasterea fetitei sale.

Marian Vanghelie a scapat de "beciul domnesc" - eliberat si cercetat in arest la domiciliu (Video)

Vanghelie, in libertate pentru nasterea fetitei: As vrea sa am puterea necesara sa ma exprim ca lumea (Video)

Intre timp, Vanghelie a fost suspendat de la conducerea Primariei Sectorului 5, fiind acuzat in acest dosar de savarsirea a noua infractiuni de luare de mita si abuz in serviciu si sapte infractiuni de spalare de bani.

Chliman a scapat de arest

La randul sau, primarul Sectorului 1 Andrei Chiliman este ceretat de procurorii anticoruptie pentru constituire de grup infractional organizat si complicitate la trafic de influenta in forma continuata.

Prejudiciul record in dosarul lui Chiliman: 670 de milioane de euro (surse)

Edilul este acuzat ca pretindea, alturi de alti angajati ai administratiei locale, comisioane cuprinse intre 10% si 15% din valoarea lucrarilor atribuite pe criterii clientelare.

Andrei Chiliman a fost retinut pe 18 iunie si prezentat in fata instantei cu propunere de arestare preventiva, insa magistratii au decis ca primarul sa fie anchetat sub control judiciar.

Andrei Chiliman scapa de arest. Va fi plasat sub control judiciar

Desi la o zi dupa retinerea sa copresedintele PNL Alina Gorghiu declara ca edilul va fi suspendat din partid si de la primarie doar daca va fi arestat, magistratii au decis ca Andrei Chiliman nu isi mai poate exercita momentan functia, asa ca in prezent este suspendat.

Dosarul Chiliman: Edilul risca suspendarea din PNL si de la primarie

Manescu si Negoita si-au dezamagit alegatorii

Desi primarul Sectorului 6 Rares Manescu si cel al Sectorului 3 Robert Negoita nu au fost prinsi cu ilegalitati, cel putin pana acum, de catre DNA, locuitorii zonelor respective strang semnaturi pentru demiterea lor. Oamenii nu sunt multumitit de modul in care administreaza sectoarele pe care le conduc.

România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat joi, 28 martie, că sunt implementate - proiectare şi execuţie contracte pentru construirea a încă 729 km de drum de mare viteză....
Nicușor Dan: ”Într-o țară civilizată, Ştefan Dumitraşcu și domnii Greblă şi Hopincă ar trebui să fie azi în pușcărie”
Nicușor Dan: ”Într-o țară civilizată, Ştefan Dumitraşcu și domnii Greblă şi Hopincă ar trebui să fie azi în pușcărie”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a enumerat joi, 28 martie, câteva persoane despre care consideră că „ar trebui să fie azi în puşcărie. „Eu am precizat azi în conferinţa de presă...
#Oprescu DNA, #Vanghelie DNA, #Chiliman DNA, #primari Bucuresti DNA , #primar general