Avocatul lui Oprescu, detalii din spital: Nu s-a aflat in nicio rezerva de lux, ci cu alti opt oameni

Marti, 29 Septembrie 2015, ora 17:15
2460 citiri
Avocatul lui Oprescu, detalii din spital: Nu s-a aflat in nicio rezerva de lux, ci cu alti opt oameni
Foto: Arhiva Digi 24

Avocatul lui Sorin Oprescu a vorbit despre starea de sanatate a primarului suspendat al Bucurestiului, care a fost externat marti din spital si transferat inapoi in Arestul Politiei Capitalei.

"Lucrurile au intrat normalitate, starea lui de sanatate a fost stabilizata", a declarat avocatul Viorel Mocanu, intr-o interventie telefonica la Antena 3.

Reprezentantul legal al lui Oprescu a adaugat ca nici avocatii, nici edilul suspendat nu au avut pana acum acces la rezultatele interventiei la care a fost supus, dar ca au depus o cerere prin care solicita documentele respective, care au intrat in posesia procurorului de caz.

"Nu avem acces la documentele medicale ca sa pot afirma daca acea analiza de ieri a iesit in parametrii normali sau nu. (...) Nici dansul nu a vazut rezultatele medicale, dansul are doar o fisa de externare. Noi am formulat o cerere sa intram in posesia documentelor si sa ni se explice in scris toate afectiunile pe care le are, stadiul in care sunt si recomandarile medicilor. Procedura prevede ca documentele intra in posesia organului de custodie", a explicat avocatul.

Acesta a tinut sa precizeze si ca Sorin Oprescu nu s-a aflat intr-o rezerva de lux a Spitatului Universitar, asa cum s-a relatat in presa, ci intr-un separeu dintr-un salon cu inca opt paturi.

"Domnia sa nu s-a aflat in nicio rezerva de lux sau VIP, ci intr-un separeu intr-un salon cu alte opt persoane, cu paza inauntru - atat in separeu, cat si asupra celor opt persoane - si la usa. Alti opt pacienti au trebuit sa suporte rigorile unui arest preventiv", a declarat Mocanu.

Avocatul a mentionat ca l-a vazut pe Oprescu luni, cand era sub efectul covalescentei si se afla intr-o stare mai proasta decat marti, "insa credem ca e pe drumul cel bun".

Viorel Mocanu a mai spus ca nu exista nicio legatura intre dosarul DNA de la Apa Nova si Sorin Oprescu, adaugand ca primarul suspendat "nu a mai discutat cu inculpatul principal de 17 ani".

Numele lui Oprescu, in dosarul Apa Nova. Spaga pentru consilieri, "o practica notorie" (Video)

Medicii de la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti au decis marti sa il externeze pe Sorin Oprescu, internat inca de sambata. Acesta a fost scos din spital, in jurul orei 16:00, incatusat si escortat de mai multi ofiteri de politie. Edilul suspendat a mers pe picioarele lui pana la duba cu care a fost transportat inapoi in Arestul Politiei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
România se pregătește de alegeri. Europarlamentarele vor avea loc în aceeași zi cu localele. ARA Public Opinion a realizat o cercetare sociologică în legătură cu evenimentele ce vor avea...
#Sorin Oprescu separeu spital, #Sorin Oprescu stare sanatate, #Sorin Oprescu Apa Nova , #arestat