Avocat: Sorin Oprescu, stabilizat. A ajuns la patru doze de insulina pe zi

Sambata, 10 Octombrie 2015, ora 20:29
3262 citiri
Avocat: Sorin Oprescu, stabilizat. A ajuns la patru doze de insulina pe zi
Foto: Facebook/Sorin Oprescu

Avocatul Viorel Mocanu spune ca medicii au reusit sa-i stabilizeze glicemia lui Sorin Oprescu si au decis sa-i administreze cate patru doze de insulina pe zi, adaugand ca apararea va cere, saptamana viitoare, inlocuirea arestului preventiv a edilului suspendat cu o masura mai usoara.

Viorel Mocanu, unul dintre avocatii lui Sorin Oprescu, a spus, dupa ce l-a vizitat pe primarul suspendat al Capitalei la Institutul de Diabet "N. Paulescu", ca medicii au reusit sa-i stabilizeze glicemia clientului sau, i-au marit doza de insulina si i-au stabilit un regim alimentar.

"A fost stabilizata glicemia pentru moment. Acum a ajuns de la doua doze de insulina pe zi la patru doze. I-au schimbat atat tipul de insulina, cat si valoarea ei. Medicii incearca sa-i fixeze un regim alimentar pe care sa-l urmeze si in raport de aceste patru doze de insulina. De asemenea, incearca sa-i faca un grafic compatibil care sa-l stabilizeze pe termen lung. Il vor echilibra efectiv si apoi il vor transfera la Fundeni", a declarat, avocatul Viorel Mocanu.

Aparatorul edilului suspendat al Capitalei a mai precizat ca, la inceputul saptamanii viitoare, va solicita inlocuirea arestului preventiv al lui Sorin Oprescu cu control judiciar sau cu arest la domiciliu.

Sorin Oprescu a fost transferat,joi, din Arestul Capitalei la Institutul Oncologic, pentru a fi supus unor investigatii medicale la Centrul Oncologic de Diagnostic si Tratament Fundeni, ca urmare a aprobarii cererii formulate in 3 octombrie de avocatii edilului.

Sorin Oprescu ramane in arest pentru inca 30 de zile

Ulterior, edilul suspendat al Capitalei a fost transferat, vineri, de la Institutul Oncologic Bucuresti la Institutul National de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice "Prof. Dr. N. Paulescu", dupa ce starea acestuia nu a permis realizarea investigatiei PET/CT (computer tomograf), din cauza valorilor crescute ale glicemiei. Acesta a fost reprogramat pentru investigatie miercuri 14 octombrie.

Politia Capitalei a confirmat ca Sorin Oprescu a fost transferat si se afla in investigatii medicale la un centru medical specializat in probleme de diabetologie, edilul fiind escortat sub paza.

Sorin Oprescu a fost transferat si in 26 septembrie din Arestul Central al Politiei Capitalei, atunci fiind dus la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti, unde a stat internat intr-o rezerva la Sectia de Cardiologie, sub paza, pana in 29 septembrie. Medicii de la SUUB i-au facut mai multe investigatii, printre care si o coronarografie.

Avocatii lui Sorin Oprescu spun ca, in urma investigatiilor medicale la care primarul suspendat al Capitalei a fost supus la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti, s-ar fi stabilit ca ar suferi de 12 afectiuni, unele grave, fiindu-i depistat si un nodul la un plaman, care ridica suspiciuni privind un posibil cancer. Potrivit raportului medicilor, lui Sorin Oprescu i-ar fi fost depistat "un nodul pulmonar segment 10 posterior, lob inferior drept", fiind recomandata efectuarea unor investigatii suplimentare.

Sorin Oprescu ramane in arest pentru inca 30 de zile, dupa ce Curtea de Apel Bucuresti a respins vineri, contestatia edilului si a mentinut decizia de prelungire a mandatului emis in 6 septembrie, in dosarul in care este acuzat de luare de mita, dupa ce ar fi primit 25.000 de euro.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#Sorin Oprescu glicemie, #Sorin Oprescu bolnav arest , #arestat