Senatorul AUR Sorin Lavric susține că dreptul la avort e o ”aberație feministă”: ”Vor să se răzbune pe condiția masculină”

Sambata, 20 Mai 2023, ora 08:37
2671 citiri
Senatorul AUR Sorin Lavric susține că dreptul la avort e o ”aberație feministă”: ”Vor să se răzbune pe condiția masculină”
Sorin Lavric, președintele senatorilor AUR FOTO Facebook/ Sorin Lavric

Sorin Lavric, președintele senatorilor AUR, a opinat pe Facebook despre dreptul la avort, pe care îl consideră ”o aberație feministă”.

Parlamentarul consideră că dorința de a introduce sintagma „dreptul la avort” în legislație vine dintr-o „frustrare și o dorință a femeilor de a se răzbuna pe condiția masculină”. Lavric este de părere că reprezentantele curentului feminist ar încerca „detronarea bărbaților din toate rolurile sociale pe care le-au căpătat de-a lungul istoriei”.

„Am avut o altercație aprinsă cu patru-cinci feministe care au venit să sprijine un proiect de lege privind avortul. (…) Ce voiau de fapt. (…) Voiau ca posibilitatea de întrerupere a sarcinii să se preschimbe în dreptul fundamental la avort. Odată acceptată juridic această sintagmă, de la nuanța facultativă pe care o are, se poate trece treptat la cea imperativă. Când într-o lege apare expresia de drept la avort, din acea clipă acest drept poate fi folosit ca o măsură de a impune avortul în foarte multe împrejurări fără ca vreo autoritate să se mai poată opune”, declară Lavric, citat de Adevărul.

Lavric adaugă că grupurile feministe au dorit introducerea dreptului la avort în legislație, proiect care în opinia sa este „o invitație fățișă la avort”.

„În Constituție se vorbește despre dreptul la viață, doamnele feministe voiau prin mai multe șiretlicuri să introducă această sintagmă, am respins-o. Proiectul pe care îl sprijineau este de fapt o invitație fățișă la avort. Impresia pe care mi-au dat-o este că dorința lor arzătoare era aceea ca toate femeile din România să facă pe bandă rulantă avorturi. Proiectul a căzut”, spune acesta.

„Această vehemență a lor pleacă dintr-o frustrare și o dorință de a se răzbuna pe condiția masculină. Știți de ce? Pentru că obsesia lor este că menstruația, graviditatea, nașterea sunt niște prilejuri de umilire a femeii. O femeie care naște este pusă într-o situație inferioară față de bărbat. (…) De ce să naștem noi, iar bărbații să nu aibă menstruație și să nu fie gravizi? Asta este nebunia din capul lor. Iar ceea ce vor ele, este să compenseze ceea ce consideră a fi nedreptate, prin detronarea bărbaților din toate rolurile sociale pe care le-au căpătat de-a lungul istoriei. Până acolo poate să meargă patologia și nebunia feministelor”, a mai spus senatorul AUR.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#sorin lavric aur, #drept avort, #feministe , #AUR