Vor fi schimbari in Guvern: Dragnea anunta ca Daniel Constantin nu mai poate ramane in Executiv

Duminica, 26 Martie 2017, ora 21:41 10310 citiri
Foto: Antena3

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, duminica seara, ca, dupa votul dat de Biroul Politic al ALDE, care i-a retras sprijinul, Daniel Constantin nu mai poate ramane in Guvern.

"Din pacate, acest deznodamant era previzibil. Am avut mai multe discutii cu Daniel Constantin si Calin Popescu Tariceanu. Cred ca acum o luna i-am spus lui Daniel Constantin ca trebuie sa gaseasca un mod de convietuire si colaborare cu domnul Tariceanu, pentru ca lucrurile nu pot ajunge decat la situatia asta, transarea situatiei prin vot", a spus Dragnea, la Antena3.

El a precizat ca Guvernul este unul politic.

"Cand un partid, printr-un vot cu o majoritate zdrobitoare, a decis sa retraga sprijinul politic pentru un membru al Guvernului, in mod normal nu mai poate ramane in Guvern. Intr-un guvern politic se ajunge in urma unui vot. Votul care te trimite acolo si structurile politice care te trimit acolo sunt aceleasi care te si pot scoate de acolo", a explicat Dragnea.

Liderul PSD a mentionat ca nu a reusit sa inteleaga ce l-a manat pe Daniel Constantin sa extinda acest conflict.

"E foarte greu pentru premier sa nu tina cont de acest vot", a subliniat Liviu Dragnea.

Amintim ca liderii ALDE au decis duminica sa ii retraga sprijinul politic lui Daniel Constantin, copresedinte al formatiunii si vicepremier si ministru al Mediului in Guvernul Grindeanu.

Tariceanu a anuntat deja ca i-a gasit inlocuitor in Executiv, in persoana Gabrielei Gavrilescu, actualul ministru delegat pentru Relatia cu Parlamentul.Constantin insa declarase ca decizia finala apartine presedintelui PSD, Liviu Dragnea, si premierului Sorin Grindeanu. Si iata ca Dragnea i-a dat raspunsul.

Astfel, Guvernul va merge la Cotroceni cu propunerea ca Gabriela Gavrilescu sa ocupe functiile lui Constantin, iar ministru delegat pentru Relatia cu Parlamentul va fi propus senatorul Viorel Ilie.

Vezi aici declaratiile si acuzatiile pe care si le-au adus Tariceanu si Constantin dupa votul din ALDE

Citeste mai multe despre scandalul din interiorul ALDE

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News