Tensiuni la audierea lui Sorin Grindeanu. Parlamentarii AUR s-au trezit cu microfonul tăiat, iar Drulă l-a acuzat că a venit cu același program VIDEO

Miercuri, 24 Noiembrie 2021, ora 13:21 6612 citiri
Sorin Grindeanu a vorbit și despre momentul OUG 13 FOTO Facebook / Sorin Grindeanu

Sorin Grindeanu a primit miercuri, 24 noiembrie, aviz pozitiv pentru ministerul Transporturilor, după ce a primit 24 voturi „pentru” și 9 „împotrivă”. Audierile nu au fost lipsite de tensiuni după ce reprezentanții AUR s-au trezit cu microfonul tăiat atunci când au amintit că Grindeanu a fost demis de propriul partid din funcția de premier.

În timpul audierilor, Sorin Grindeanu a fost criticat de fostul deținător al portofoliului de la Transporturi, Cătălin Drulă, care a subliniat că programul de guvernare al PNL - PSD - UDMR pentru Transporturi este aproape identic cu cel din guvernarea precedentă.

Totodată, parlamentarii AUR au amintit că Sorin Grindeanu a fost primul premier care a fost demis de propriul partid. Aceștia din urmă s-au trezit apoi cu microfonul tăiat după ce președintele de ședință au afirmat că nu sunt pe subiect. „Luaţi-i microfonul că bate câmpii”, a spus acesta.

De cealaltă parte, Sorin Grindeanu a vorbit despre momentul în care a dat, în calitate de premier, Ordonanța 13.

„Da, sunt cel care conduceam Guvernul atunci când s-a dat acea Ordonanţă, tot eu conduceam guvernul şi peste câteva zile, când s-a dat Ordonanţa 14, pe care mi-am asumat-o aproape la nivel personal, ştiind în ce intru, din punct de vedere politic, odată cu adoptarea acelei Ordonanţe 14”, a spus Grindeanu.

Miniştrii propuşi în Cabinetul Ciucă sunt audiaţi în comisiile parlamentare de specialitate miercuri, de la ora 10.00, fiecare dintre ei având alocate 45 de minute în comisii. Audierile urmează să se încheie după ora 17.00. Premierul desemnat Nicolae Ciucă a depus marţi la Parlament programul de guvernare şi lista miniştrilor coaliţiei PNL-PSD-UDMR. Votul pentru învestirea viitorului Executiv va avea loc joi, într-un plen reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului, programat de la ora 10.00.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Comentarii