Grindeanu susține că Marcel Ciolacu ar trebui să fie propunerea de premier. Ce funcție i-ar reveni lui Cîțu în viziunea PSD

Vineri, 05 Noiembrie 2021, ora 13:57 6100 citiri
Prim-vicepreședintele PSD Sorin Grindeanu a înaintat varianta în fața jurnaliștilor FOTO Camera Deputaților

Prim-vicepreședintele PSD Sorin Grindeanu a declarat vineri, 5 noiembrie, că propunerea de premier al partidului ar trebui să fie Marcel Ciolacu. Același semnal a fost dat și cu o zi în urmă de liderul deputaților PSD, Alfred Simonis.

Potrivit lui Sorin Grindeanu, social-democrații se așteaptă să găsească un dezastru la guvernare.

”Pe noi ne interesează foarte mult să ştim în ce situaţie ne aflăm exact. Marcel Ciolacu a spus despre partea legată de energie, nu este o perspectivă îmbucurătoare peste ceea ce este deja un dezastru, preocuparea noastră este să găsim soluţii pentru oameni şi să scoatem din criză România”, a declarat prim-vicepreședintele PSD.

Întrebat cine ar trebui să fie propunerea de premier, Grindeanu a precizat că numirea ar trebui să fie în persoana lui Marcel Ciolacu.

Un semnal similar a fost transmis cu o zi în urmă și de către liderul deputaților PSD Alfred Simonis. Întrebat dacă Alexandru Rafila, va rămâne propunerea social-democraților de premier, Simonis a precizat că medicul ar fi mai potrivit la Sănătate.

"Nu ştiu dacă rămâne propunerea PSD. Alexandru Rafila este un extraordinar specialist, iar faptul că nu ne dăm în lături de la a accepta un Minister al Sănătăţii la PSD arată preocuparea noastră pentru acest domeniu şi faptul că suntem pregătiţi să gestionăm domeniul sanitar, Ministerul Sănătăţii, este unul dintre ei, cred că ar fi un excelent ministru al Sănătăţii", a afirmat Alfred Simonis.

Conform unor surse politice citate de Ziare.com, social-democrații vor merge la Cotroceni cu propunerea ca Marcel Ciolacu să fie desemnat prim-ministru, în condițiile în care PSD este cel mai mare partid parlamentar.

În cazul în care președintele Klaus Iohannis îl va desemna premier pe Marcel Ciolacu, liderii PSD i-au propus lui Florin Cîțu să fie vicepremier și ministru de Finanțe. “Să fim realiști, sunt slabe șanse ca Iohannis să pună premier PSD. Noi ne așteptăm ca președintele să insiste cu Ciucă”, susține unul dintre vicepreședinții PSD.

În cazul în care președintele Klaus Iohannis îl va desemna premier pe Nicolae Ciucă, PSD va avea vicepremierul și Ministerul de Finanțe. Favorit pentru această funcție ar fi Vasile Dîncu, președintele Consiliului Național al PSD. De asemenea, Dîncu ar putea prelua și Ministerul Culturii. La Ministerul de Finanțe, a fost discutat un singur nume în partid: viceguvernatorul BNR Leonard Badea.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News