Sorin Grindeanu: „Florin Cîțu nu mai poate fi premier. Etapa a fost depășită”. Modificarea Constituției, în planurile PSD

Luni, 08 Noiembrie 2021, ora 13:11 2812 citiri
Vicepreședintele PSD Sorin Grindeanu FOTO Hepta

Vicepreședintele PSD Sorin Grindeanu a declarat luni, 8 noiembrie, la finalul ședinței de consiliu naţional, că Florin Cîțu nu poate fi premier într-un guvern din care face parte și PSD. Grineanu, a anunțat și că social-democrații au pregătit o echipă de revizuire a Constituției.

La finalul ședinței PSD, Sorin Grindeanu a anunțat mai multe condiții pentru a intra la guvernare alături de PNL. Totodată, acesta a anunțat și că social-democrații au stabilit „echipă pentru un proiect de revizuire a Constituției, condusă de senatorul PSD, Robert Cazanciuc”.

Întrebat dacă PSD ar accepta o guvernare cu PNL în care premierul să fie Florin Cîțu, Grindeanu a amintit că social-democrații au depus o moțiune de cenzură împotriva lui Cîțu.

„Noi am votat o moțiune de cenzură prin care Florin Cîțu a fost demis. Florin Cîțu nu mai poate fi premier într-un guvern care are în componență PSD. Etapa Florin Cîțu premier a fost depășită”, a subliniat Sorin Grindeanu.

PSD a pregătit şi un program de guvernare cu mai multe măsuri care ar trebui implementate după intrarea PSD în Guvern.

Liderii social-democraţi au stabilit mai multe condiţii pentru a intra la guvernare alături de PNL, cea mai importantă fiind modificarea Constituţiei - de la republică semiprezidenţială la republică parlamentară, susţin surse politice pentru News.ro.

În primul rând, PSD îşi doreşte ca numărul de ministere să crească la 20, iar social-democraţii să primească jumătate, ca urmare a ponderii parlamentare. Restul ministerelor ar urma să fie împărţite între PNL şi UDMR.

De asemenea, PSD e dispus să renunţe la funcţia de prim-ministru, cu condiţia să primească postul de vicepremier, numele vehiculate fiind Sorin Grindeanu şi Vasile Dîncu. Social-democraţii şi-au mai stabilit ca priorităţi Ministerul de Finanţe şi funcţia de secretar general al guvernului, două instituţii-cheie pentru activitatea Executivului.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News