Sorin Grindeanu, după protestul de la Tarom: „Răbdarea mea ajunge undeva la limită”

Joi, 21 Iulie 2022, ora 17:46
8138 citiri
Sorin Grindeanu, după protestul de la Tarom: „Răbdarea mea ajunge undeva la limită”
Ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu FOTO Facebook / Sorin Grindeanu

Ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu a declarat joi, 21 iulie, după ce la Tarom a avut loc un protest, că răbdarea lui ajunge undeva la limită, legat de managament şi ce se întâmplă la Tarom şi că a transmis aceste lucruri.

El a precizat că nu va ezita să ia decizii, indiferent de consecinţe, ca să încerce să salveze compania.

”La Tarom ştiţi că avem un plan de restructurare pe care trebuie să îl punem în aplicare şi pe care l-am agreat cu împreună cu Comisia Europeană. Eu inclusiv acum două săptămâni am avut o discuţie cu vicepreşedintele Comisiei (..) legat de Tarom şi CFR Marfă. Răbdarea mea ajunge undeva la limită, legat de managament şi ce se întâmplă la Tarom şi am transmis aceste lucruri. Eu îmi doresc şi noi ne dorim la Guvern, ca acest plan de salvare, dacă pot să folosesc acest cuvânt, să poată fi pus în practică în aşa fel încât să putem să primim ajutorul şi astfel încât compania să fie salvată”, a spus Grindeanu.

Ministrul Transporturilor a mai afirmat: ”Nu voi ezita să iau decizii, indiferent de consecinţe, ca să încerc să salvez compania Tarom”.

”Este un brand naţional, pe care nu ne permitem să îl pierdem şi vom face eforturi, din acest punct de vedere, dar trebuie să înţeleagă şi cei care sunt în managementul Tarom”, a mai afirmat Sorin Grindeanu.

Ministrul Trasporturilor a mai spus că ”această companie a ajuns în această situaţie pentru că au fost echipe de management succesive care au dus-o în această situaţie”. ”Trebuie să înţeleagă că cu toţii ne dorim să salvăm Taromul”, a arătat Sorin Grindeanu, precizând că au fost discuţii inclusiv în vizita oficială efectuată în Emiratele Arabe Unite.

MInistrul Transporturilor a mai spus că este optimist dar asta nu înseamnă că ”nu va lua decizii rapid în ceea ce înseamnă Tarom”.

Şi premierul Nicolae Ciucă a afirmat că Guvernul nu doreşte să piardă compania naţională de transport aerian.

”Am avut analize şi la nivelul Guvernului, este corect, nu putem să ne permitem să pierdem compania naţională de transport aerian. Ca atare, domnul ministru, împreună cu echipa dânsului, împreună cu Guvernul, vom lua toate măsurile pentru a putea să salvăm Tarom”, a spus premierul Nicolae Ciucă.

România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat joi, 28 martie, că sunt implementate - proiectare şi execuţie contracte pentru construirea a încă 729 km de drum de mare viteză....
O nouă rută de mare viteză în România. Jumătate va avea profil de autostradă, jumătate, de drum expres FOTO
O nouă rută de mare viteză în România. Jumătate va avea profil de autostradă, jumătate, de drum expres FOTO
Guvernul a aprobat joi, 28 martie, indicatorii tehnico-economici pentru ruta de mare viteză dintre Craiova şi Târgu Jiu (110,1 km), a anunţat ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu....
#Sorin Grindeanu, #Ministrul Transporturilor, #tarom, #protest Tarom , #stiri Sorin Grindeanu