Ioana Mihaila, declaratie in Parlamentul Romaniei: "In ultimii 10 ani PSD a avut trei ministri anchetati pentru coruptie"

Luni, 17 Mai 2021, ora 17:237114 citiri
Ioana Mihaila, declaratie in Parlamentul Romaniei: "In ultimii 10 ani PSD a avut trei ministri anchetati pentru coruptie"
Ministrul Sanatatii Ioana Mihaila FOTO Facebook

Ministrul Sanatatii Ioana Mihaila a reactionat luni, 17 mai, in plenul Parlamentului, la "Ora Guvernului", la acuzele prim-vicepresedintelui PSD.

Sorin Grindeanu a acuzat-o pe Ioana Mihaila ca a intocmit un "pseudoraport pervers si ticalos". Mihaila a replicat spunand ca social-democratii au ales sa politizeze drama pandemiei si a reamintit ca "in ultimii 10 ani PSD a avut trei ministri anchetati pentru coruptie".

"Spuneti ca va pasa de oameni, dar alegeti sa politizati drama celor care au murit, care au suferit sau care au avut pe cineva drag in familie. Vorbiti de banii din consiliile de administratie si functii la stat, dar ati avut in ultimii zece ani trei ministri anchetati pentru coruptie. Nu vom incepe o vanatoare a vinovatilor, dar avem informatiile necesare pentru a lua masurile care sa impun si avem inca o data ca sistemul are sincope", a replicat ministrul, moment in care a fost intrerupta repetat de catre reprezentanti ai PSD.

"Se pare ca adevarul deranjeaza", a adaugat aceasta.

Reactia lui Mihaile vine dupa ce prim-vicepresedintele PSD Sorin Grindeanu a lansat luni mai multe critici adresate ministrului Sanatatii Ioana Mihaila si coalitiei de guvernare, pe care o acuza de cinism. "Este gretoasa viteza cu care, din apostolii transparentei ati devenit un soi de comisari politici ai secretomaniei", a afirmat Grindeanu.

"V-am urmarit si vineri la conferinta de presa si astazi, cu foarte mare atentie. Si nu stiu de ce sa ma sperii, ingrozesc mai tare. Mai intai este socant cinismul cu care vorbiti despre romanii morti de covid. Ca despre niste stocuri de marfa. Apoi, este cel putin gretoasa viteza cu care, din apostolii transparentei ati devenit un soi de comisari politici ai secretomaniei capabili sa explice o drama nationala ca pe o birocratica insiruire de erori umane", a relatat Grindeanu.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News