Protest la Buzau in timpul vizitei lui Grindeanu

Sambata, 04 Martie 2017, ora 10:42
3920 citiri
Protest la Buzau in timpul vizitei lui Grindeanu
Foto: Arhiva site/Gov.ro

Premierul Sorin Grindeanu se afla, sambata, intr-o vizita de lucru la Buzau, unde a ajuns inca de vineri seara, el urmand sa discute cu primarii din judet despre accesarea de fonduri europene. Grindeanu a fost asteptat, sambata dimineata, in fata Primariei Buzau, de cateva zeci de comercianti nemultumiti ca municipalitatea vrea sa desfiinteze un centru comercial.

Grindeanu a ajuns in jurul orei 10:00 la Primaria Buzau, pentru a discuta cu primarul Constantin Toma.

Aproximativ 40 de comercianti din Buzau l-au asteptat pe premier, sambata dimineata, in fata sediului Primariei, pentru a i se plange ca primarul vrea sa desfiinteze centrul comercial Bazar, pentru ca in cladirea in care acesta functioneaza sa fie amenajat un sediu secundar al Primariei, pentru arhive si relatii cu publicul.

Oamenii i-au spus premierului ca de zeci de ani isi desfasoara activitatea in centrul comercial respectiv si ca este singura lor sursa de venit si i-au solicitata sa gaseasca o "solutie viabila" pentru ei.

Initial, premierul, insotit de liderul PSD Buzau, Marcel Ciolacu, si de primarul Constantin Toma, i-a ignorat pe protestatari, insa, cand acestia au inceput sa strige, Grindeanu s-a intors si a discutat cu ei cateva minute. Prim-ministrul le-a spus ca va incerca sa gaseasca solutii pentru ei.

In jurul orei 10:45, prim-ministrul va avea o intalnire de lucru la Prefectura Buzau, urmata de la ora 11:00 de o intalnire cu primarii din judetul Buzau, pentru discutii despre derularea Programului National de Dezvoltare Locala si accesarea fondurilor europene structurale si de investitii. La aceste discutii vor participa si ministrul Dezvoltarii Regionale, Sevil Shhaideh, si ministrul Apelor si Padurilor, Adriana Petcu.

Comerciantii care isi desfasoara activitatea in centrul comercial Bazar au mai protestat si cu alte ocazii, nemultumiti ca primarul Toma vrea sa amenajeze acolo un sediu al Primariei.

Edilul si-a motivat decizia prin faptul ca in actualul sediu al Primariei nu exista spatiu suficient pentru desfasurarea activitatii de relatii cu publicul, iar cladirea Primariei este monument istoric si nu poate fi modificata pentru a crea un spatiu propice in acest sens.

Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Preşedintele AUR, George Simion, a propus, la Conferinţei Internaţionale „Make Europe Great Again” care a avut loc, sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, ca toate partidele...
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
Preşedintele AUR, George Simion, a declarat sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, la Conferinţa Internaţionale „Make Europe Great Again”, că zilele trecute, premierul Marcel...
#Grindeanu Buzau protest primarie , #premier