Premierul Grindeanu a laudat Armata pentru "dedicatie"

Marti, 28 Februarie 2017, ora 14:08
4548 citiri
Premierul Grindeanu a laudat Armata pentru "dedicatie"
Foto: Facebook/Guvernul Romaniei

Premierul Sorin Grindeanu a laudat, marti, activitatea Armatei, insa a folosit in mod gresit un cuvant.

"Sunt deosebit de onorat sa particip la bilantul institutiei dvs, o institutie care valideaza un standard de excelenta in societate si care isi indeplineste in mod exemplar cu dedicatie si profesionalism misiunile intr-un mediu de securitate complex", a spus premierul la inceputul discursului de la bilantul MApN.

Potrivit DEX, "dedicatie" inseamna "Text scris pentru cineva pe o carte, pe un album etc. in semn de omagiu sau de afectiune". Premierul ar fi trebuit sa foloseasca cuvantul "dedicare", care inseamna "A pune toata puterea si priceperea, toate mijloacele in slujba unei idei sau actiuni".

Grindeanu: Romania este un "aliat serios" in NATO

Pe de alta parte, Grindeanu s-a aratat increzator ca bugetul alocat Apararii va asigura un "teren solid" pentru o modernizare accelerata a Armatei, transmite Agerpres.

"La nivelul programelor de inzestrare pe care le aveti in vedere, este necesara identificarea si implementarea unor mecanisme legislative care sa asigure intensificarea colaborarii si implicarii operatorilor economici din industria de aparare in realizarea produselor militare", a transmis Grindeanu conducerii MApN.

Prim-ministrul a apreciat ca Armata Romana da dovada in mod constant de coerenta si credibilitate, afirmand ca Romania este un "aliat serios" in NATO.

"Este foarte important ca eforturile dumneavoastra sa fie indreptate spre promovarea intereselor strategice nationale la nivelul NATO si UE, precum si in directia asigurarii stabilitatii regionale, in vecinatatea estica, precum si pentru implementarea Strategiei Globale a UE in domeniul securitatii si apararii", a mai spus Sorin Grindeanu.

Acesta s-a aratat recunoscator pentru profesionalismul militarilor si pentru "modul exemplar" in care acestia isi fac datoria in teatrele de razboi din afara granitelor, dar si in tara.

"Sunteti un pilon de stabilitate, prin increderea publica ridicata de care se bucura Armata in societatea noastra. Fortele noastre armate, prin indeplinirea cu succes a angajamentelor in cadrul organismelor din care Romania face parte, prin asumarea de responsabilitati de protectie si aparare a spatiului national si prin participarea la initiative regionale de asigurare a unui climat de stabilitate la Marea Neagra, prin toate acestea - am convingerea - contribuie la reasigurarea cetatenilor nostri ca pot avea incredere deplina in Armata", a precizat premierul.

El a vorbit despre "resursa militara extraordinara" pe care o are Armata si a exprimat credinta ferma ca printre prioritatile acestui an trebuie sa se regaseasca si cresterea calitatii vietii si conditiilor de salarizare a personalului.

Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Preşedintele AUR, George Simion, a propus, la Conferinţei Internaţionale „Make Europe Great Again” care a avut loc, sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, ca toate partidele...
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
Preşedintele AUR, George Simion, a declarat sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, la Conferinţa Internaţionale „Make Europe Great Again”, că zilele trecute, premierul Marcel...
#Grindeanu dedicatie MAPN, #Grindeanu bilant MAPN , #premier