Ponta spune ca Guvernul e "pe pozitii": El se asigura ca Romania nu pierde bani, Carmen Dan se ocupa de inundatii

Sambata, 17 Iunie 2017, ora 18:156070 citiri
Ponta spune ca Guvernul e "pe pozitii": El se asigura ca Romania nu pierde bani, Carmen Dan se ocupa de inundatii
Foto: Antena3

Victor Ponta, numit vineri in functia de secretar general al Guvernului, a anuntat Executivul functioneaza in parametri cat se poate de normali pentru situatia in care se afla si a asigurat ca sunt "pe pozitii".

Ponta a spus ca ministrul de Interne Carmen Dan, pentru care Grindeanu a trimis vineri presedintelui Klaus Iohannis cerere sa fie eliberta din functie, se afla minister si gestioneaza situatia creata de furtunile care au lovit sambata Romania.

"La solicitarea premierului am luat legatura cu dna Carmen Dan, care era la birou, care m-a informat in legatura cu efectele negative ale precipitatiilor in aceasta perioada si mi-a trimis ce masuri au fost decise in cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta. Sunt activate toate mecanismele necesare.

In continuare la MAI, sub coordonarea directa la ministrului, secretarii de stat, toti care au atributii se ocupa in aceasta seara si vor informa guvernul si premierul daca e nevoie de ceva in plus", a anuntat, intr-o conferinta de presa de la Palatul Victoria, Victor Ponta.

In plus, Ponta a precizat ca lucreaza la o lista a actelor normative care trebuie adoptate zilele urmatoare astfel incat Romania sa nu piarda bani.

"Am lucrat cu aparatul din subordinea Guvernului si maine vom avea o lista clara a actelor care trebuie adoptate fara intarziere: fonduri europene, diverse acte ale Guvernului care nu pot fi intarziate pana cand se lamureste situatia politica. Luni vom avea o sedinta pregatitoare. Tot ce e absolut urgent si care nu sufera amanare voi prezenta premierului in asa fel incat indiferent de situatia politica sa nu pierdem bani pentru tara", a mai spus noul sef al SGG.

El a asigurat ca Guvernul "functioneaza in parametri cat de cat normali": "Trebuie sa pastram barca pe apa".

Intrebat care sunt ministrii care la aceasta ora inca nu si-au delegat atributiile, Ponta a dat doua exemple concrete - ministrul de Interne Carmen Dan si ministrul Justitiei Tudorel Toader.

"Nu cred si nu am vazut niciun act iresponsabil al cuiva care si-a inchis ministerul si a plecat acasa", a mai spus Ponta.

Intrebat si daca Grindeanu a primit vreun raspuns de la Iohannis in ce priveste vacantarea posturilor lui Sevil Shhaideh si Carmen Dan, Ponta a raspuns doar ca e convins ca "premierul are comunicare directa cu presedintele tarii".

"Suntem pe pozitii", a conchis Ponta.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News