PMP cere demisia lui Sorin Grindeanu de la ANCOM, dupa ce fostul premier s-a reinscris in PSD: "Nimeni nu e mai presus de lege"

Joi, 13 August 2020, ora 15:00 3372 citiri
Foto: Facebook/ Sorin Grindeanu

PMP solicita presedintelui interimar al PSD Marcel Ciolacu, in calitatea acestuia de lider politic, pe de-o parte, si de presedinte al Camerei Deputatilor, pe de alta parte, ca trebuie sa respecte legile Romaniei, in litera si spiritul lor, indiferent daca interesele de grup ii dicteaza altfel.

Astfel, reprezentantii PMP cer demisia lui Sorin Grideanu de la sefia Autoritatii Nationale pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii (ANCOM).

"Domnul Sorin Grindeanu ocupa functia de presedinte al ANCOM, functie care, conform legii de organizare a autoritatii respective, este incompatibila cu orice alta functie publica sau privata, cu exceptia celor didactice. Din aceasta pozitie, domnul Grindeanu nu poate participa in niciun fel la viata politica a unui partid politic. Mai plastic fie spus, nu poate fi si popa, si hot.

Trebuie sa paraseasca de urgenta aceasta functie. ANCOM este o autoritate nationala cu o importanta deosebita in relatia cu Comisia Europeana, iar Romania s-a obligat inca din perioada de pre-aderare ca aceasta institutie sa respecte principiile proportionalitatii, nediscriminarii, transparentei si deplinei obiectivitati. Este pentru prima oara cand Romania inregistreaza o situatie in care presedintele ANCOM participa activ la viata politica a unui partid politic, desi legea interzice acest lucru", arata PMP, intr-un comunicat de presa remis joi News.ro.

PMP ii transmite liderului interimar al PSD Marcel Ciolacu sa nu incerce sa justifice incaldarea legii facand trimitere la prevederea conform careia legea da termen de trei luni pentru rezolvarea incompatibilitatii.

Partidul condus de Eugen Tomac prezinta si argumentele prin care Ciolacu nu poate face aceasta justificare.

"Prevederea este valabila doar la numirea in functie, conform practicii legislative. Domnul Grindeanu participa fatis la viata politica a PSD de mai mult de trei luni. PMP va solicita ferm sa puneti capat acestei situatii inadmisibile si, fie sa solicitati domnului Sorin Grindeanu sa demisioneze din functia de presedinte ANCOM, fie sa-l demiteti din aceasta functie, intrucat ANCOM este autoritate publica sub control parlamentar, iar legea prevede ca presedintele ANCOM poate fi demis daca nu mai indeplineste criteriile prevazute de lege sau cand, prin actiunile sale, afecteaza in mod grav independenta functionala a autoritatii", mai indica sursa citata.

PMP precizeaza ca Marcel Ciolacu conduce Camera Deputatilor, iar Senatul este condus de un alt membru PSD si anume Robert Cazanciuc.

"Nimic nu va opreste sa puneti in aplicare prevederile legale. Nu promovati de la cel mai inalt nivel al Legislativului Romaniei practica sfidarii legii. Constitutia Romaniei statueaza ca nimeni nu e mai presus de lege, deci nici Dumneavoastra nu puteti fi, cu atat mai mult cu cat un presedinte al Camerei Deputatilor si al unui partid politic trebuie sa fie un model al respectarii legii pentru alegatorii sai si pentru societate", conchid reprezentantii PMP.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News