Nr 2 din PSD vorbeste despre schimbarea premierului, dar Dragnea nici nu vrea sa auda: Il iubesc foarte mult

Miercuri, 07 Iunie 2017, ora 13:56
5032 citiri
Nr 2 din PSD vorbeste despre schimbarea premierului, dar Dragnea nici nu vrea sa auda: Il iubesc foarte mult
Foto: Arhiva Ziare.com

Presedintele executiv al PSD, Niculae Badalau, a vehiculat ideea ca premierul Sorin Grindeanu ar putea fi schimbat, lansand, din nou, speculatii referitor la neintelegerile dintre seful Executivului si conducerea PSD.

Badalau a declarat pentru Stiri pe surse ca se face o analiza foarte serioasa pe fiecare minister in parte si apoi se va decide ce se va intampla.

"In urma acestei analize care se va face in Comitetul Executiv si in care va fi prezentata activitatea fiecarui ministru in parte, eu sunt dispus sa votez pentru schimbarea unor ministri si, daca analiza ne va arata ca acest Guvern trebuie schimbat in totalitate, vom lua in considerare inclusiv schimbarea premierului, daca la dumnealui este problema", a spus Badalau.

Acesta a precizat ca multi ministri se plang de "relatia proasta pe care o au cu premierul Sorin Grindeanu".

"Sunt cinci sau sase colegi care reclama acest lucru si eu consider ca acesta este un semnal de alarma destul de puternic. Trebuie sa vedem. Am vazut si nemultumirile primarului general, doamna Firea, am vazut si alti colegi si nu este exclus ca problema sa fie la primul ministru", a adaugat Badalau.

Social-democratul a mentionat ca nu trebuie sa se supere nimeni daca va pleca din Guvern, adaugand ca si presedintele Klaus Iohannis sigur va intelege daca va fi nevoie de o schimbare.

"Asa cum il cunosc eu pe domnul presedinte Iohannis, dumnealui este un om cerebral si va intelege aceasta situatie. Noi suntem dispusi sa mergem la Cotroceni si sa explicam presedintelui ca asta a rezultat din analiza noastra, iar apoi sa ii prezentam situatia politica in care noi avem in continuare o majoritate solida si vom veni cu o noua propunere de premier, daca este cazul.

Excelenta, va repet, nicio persoana nu este mai importanta decat programul de guvernare si eu cred ca Romania are o sansa istorica pentru ca premierul nu este si presedinte de partid, tocmai de aceea nu trebuie sa facem o tragedie din schimbarea unui ministru sau chiar a unui intreg Guvern", a mai spus Badalau.

Badalau s-a sucit

Acesta a revenit insa asupra acestor declaratii si a spus ca PSD nu e deja pregatit sa mearga la Cotroceni cu noi propuneri, ci "ca, decat sa avem un Guvern care nu aplica programul de guvernare, preferam sa mergem cu un nou Guvern", noteaza News.ro.

Tot in aceasta declaratie, el a laudat prestatia lui Grindeanu.

"Cred ca domnul premier Sorin Grindeanu este un premier bun in continuare, dar asta nu o pot stabili eu, ci comisia o poate stabili in urma analizei tuturor masurilor care au fost aplicate de acest Guvern", a spus Badalau.

Dragnea il iubeste pe Grindeanu

Intrebat despre scenariul lansat de Niculae Badalau, presedintele PSD, Liviu Dragnea, a spus ca le-a transmis colegilor sa inceteze cu aceste dispute.

"Inseamna ca este un foarte bun scenarist, foarte informat (Nicolae Badalau - n. red.). Eu le-am spus tuturor colegilor mei, le-am transmis de aseara, le spun si acum sa inceteze cu aceste scenarii si cu aceste dispute, pentru ca este important sa finalizam acea evaluare care se poate termina foarte bine pentru toata lumea, sau foarte bine pentru romani", a declarat Liviu Dragnea.

Acesta a precizat ca spera sa nu se ajunga la schimbarea premierului. Cand jurnalistii au insistat, vrand sa afle ce il nemultumeste pe Dragnea referitor la seful Executivului, acesta a raspuns: "Tocmai am spus ca il iubesc foarte mult. De ce ma intrebati ce ma nemultumeste?".

Citeste si Legea salarizarii bugetarilor a trecut de Parlament si merge la Iohannis la promulgare

Declaratiile au venit dupa ce la dezbaterile pe Legea salarizarii bugetarilor din Camera Deputatilor nu au fost prezenti nici premierul Grindeanu, nici ministrul Finantelor, Viorel Stefan.

Citeste mai multe informatii despre neintelegrile recente din PSD:

Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#Badalau schimbare premier, #Badalau schimbare Grindeanu, #Badalau analiza Guvern , #premier