Lista lui Grindeanu. Cine sunt parlamentarii pe care se bazeaza premierul

Luni, 19 Iunie 2017, ora 19:12
13047 citiri
Lista lui Grindeanu. Cine sunt parlamentarii pe care se bazeaza premierul
Foto: Arhiva Ziare.com

Negocierile vor fi pana in momentul votului, spun surse politice, legat de cele doua tabere in privinta motiunii de cenzura. Tocmai de aceea, putini sunt cei care ies public sa spuna daca sunt impotriva. Totusi, exista nume vehiculate.

Pe lista celor care ar vota impotriva motiunii se afla alesi din Timis, Caras Severin si Iasi.

TIMIS

De altel, premierul a fost la sfarsitul saptamanii trecute in Timis, acolo unde era asteptat de peste 1.000 de sustinatori.

Oficial, din cei 7 alesi de Timis, doi isi anunta sustinerea pentru conducerea partidului. Este vorba de deputatul PSD Matei Suciu, care considera ca ceea ce se intampla in prezent este "o lovitura de stat din partea unui grup meschin", si de deputatul ALDE Marian Cucsa.

"Eu am si semnat motiunea. Votul este secret, dar bineinteles ca o voi vota, pentru ca programul de guvernare nu a fost implementat, nimeni nu este mai presus de implementarea masurilor propuse romanilor, si mai ales ca premierul Grindeanu a spus la investire ca va ramane in fruntea Guvernului atat timp cat va respecta programul de guvernare si va avea sustinerea partidului care l-a propus", a declarat Marian Cucsa.

Motiunea de cenzura nu va fi votata in mod sigur de cinci parlamentari PSD de Timis:

"Miercuri o sa fac exact ce a decis organizatia PSD Timis si o sa-l sustin pe Sorin Grindeanu. Nu voi vota motiunea", a spus Pau, luni, in Parlament

Senatorul PSD Adrian Diaconu a declarat ca nu va fi prezent deloc in sala cand va fi supusa la vot motiunea de cenzura. "Nici nu voi fi in sala miercuri, refuz sa fiu prezent, am cautat sa gasesc argumente si nu reusesc sa ma conving ca este de utilitate un astfel de gest", a afirmat Adrian Diaconu.

CARAS-SEVERIN

Judetul Caras-Severin este reprezentat in Parlamentul Romaniei de trei deputati si un senator PSD.

Deputatul Ioan Mocioala, presedintele PSD Caras-Severin, nu a putut fi contactat, iar senatorul Ionut Chisalita, deputatul Luminita Jivan si deputatul Ion Spanu au precizat doar ca vor fi prezenti in sala miercuri, cand se va vota motiunea de cenzura, fara a spune cum vor vota.

"Cu siguranta, voi fi prezent in sala. Nu stiu cum voi vota, nu am luat o decizie, inca ma consult cu colegii mei din teritoriu, iar miercuri dimineata vom comunica un punct de vedere oficial", a declarat deputatul PSD Ion Spanu.

IASI

Din Iasi se afla, in Parlament, noua alesi. Lor le-a cerut Mihai Chirica, suspendat din partid, sa nu uite de promisiunea facuta in campania electorala si ca, daca ca Guvernul va pica, tot in Iasi se vor intoarce.

Filiala judeteana, prin vocea liderului Maricel Popa, a anuntat ca alesii din Iasi vor vota motiunea de cenzura. Se pare insa ca fostul lider a avut un cuvant greu de spus.

Public, alesii anunta ca: "Se vehiculeaza si ideea unei reconcilieri intre parti. Sa vedem daca se va produce sau nu se va produce si atunci s-ar putea sa nu se mai puna problema de a vota. Raman la parerea ca e o situatie absolut dilematica si nefavorabila si trebuie rezolvata cat mai repede ca o criza politica.

Niciun parlamentar, apropos de speculatiile din presa, nimeni nu a facut nici comentarii de vot pro sau impotriva. Deci au fost toate discutii de presa. Noi ne-am intalnit aseara, in afara de cei doi parlamentari care sunt plecati, restul nu au... E clar ca au fost comentarii si interpretari. Ce imi doresc este o rezolvare rapida a crizei si o rezolvare in spirit constitutional si spre ideea de coerenta politica si guvernamentala.

In sensul de program guvernamental aplicat cu sustinere in Parlament. Vreau sa luam o decizie matura si sigur ca miercuri vom clarifica lucrurile acestea", a declarat parlamentarul Camelia Gavrila.

"PSD nu are dreptul sa il lase pe presedintele Iohannis sa duca tara din nou spre un guvern de tehnocrati, cel mai dezastruos din ultimii 30 de ani! Votul meu se duce spre continuarea programului de guvernare, asa cum a fost el propus si votat. In democratie nimeni nu are dreptul sa se tina cu dintii de o functie, indiferent care este aceasta!

PSD a suferit prea mult pana acum din cauza orgoliilor, guvernarea sufera din cauza orgoliilor", a spus si Silviu Macovei, parlamentar PSD Iasi.

Alti doi alesi sunt plecati din tara si nu au participat nici la discutiile dintre parlamentarii din Iasi de duminica seara. Este vorba despre Nicolae Banicioiu si Vasile Cata.

Raman cinci parlamenari PSD care nu au anuntat cum vor vota.

Tot pe lista favorabila lui Grindeanu se afla deputatul Victor Ponta, care este de altfel, incepand de vineri, secretarul general al Guvernului.

Un alt nume vehiculat este cel al lui Daniel Constantin, exclus recent din ALDE si care a fost vazut duminica dimineata la Palatul Victoria, unde a discutat cu premierul Sorin Grindeanu.

Alaturi de el ar putea veni si alti apropiati:

  • Damian Florea (demisionar din ALDE)
  • Eugen Durbaca (demisionar din ALDE)
  • Mircea Banias (demisionar din ALDE)
  • Sorin Campeanu (demisionar din ALDE)

Tot pe lista premierului ar mai fi Alin Vacaru, parlamentar trimis in Legislativ de PSD Gorj. Acesta nu a semnat motiunea de cenzura.

Un alt nume vehiculat este cel al lui Serban Nicolae, care a facut un apel la colegii sai sa poarte un dialog si sa nu mai caute dusmani in partid, dar si cel al lui Eugen Teodorovici, apropiat al lui Victor Ponta, care a fost vazut in sediul Guvernului, dupa inceperea crizei.

Intrebat despre relatia sa de prietenie cu Victor Ponta, Teodorovici a raspuns: "Nu se amesteca aceste lucruri. Politica nu se face pe baza de prietenie. Politica se face pe baza unor principii foarte clare si care sa aiba in principal in centrul lor interesul national, interesul romanilor. Cred ca o tara trebuie sa aiba un Guvern care sa fie validat de catre o majoritate parlamentara" si a anuntat ca a semnat motiunea.

Desi nu au confirmat public, pe lista ar mai putea fi Scarlat Iriza de la ALDE sau Rovana Plumb, care a facut parte din Guvernul Grindeanu si despre care se stie ca este apropiata lui Victor Ponta.

Citeste si despre mutarile lui Dragnea pentru a atrage UDMR

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#parlamentari vot motiune cenzura Grindeanu , #premier