Jos Grindeanu, sus Grindeanu, traiasca Grindeanu!

Miercuri, 25 Octombrie 2017, ora 20:35
5541 citiri
Jos Grindeanu, sus Grindeanu, traiasca Grindeanu!

Cu totii ne aducem aminte cum a fost debarcat Sorin Grindeanu cu scandal si cu motiune de cenzura, cand Liviu Dragnea parea cel mai tare din parcare, iar CExN al partidului dadea in unanimitate unda verde, ca sa-i faca jupanului pe plac.

Nimeni nu cracnea si nu misca in front, fiecare punea umarul pentru ca Sorin Grindeanu sa fie ejectat urgent, pus la index, demis, exclus si facut zob. Toata elita partidului s-a facut una cu seful suprem, pretandu-se chiar la jocul de-a demisia ministrilor si de-a anularea demisiilor. Circ si clovnerie.

Ca sa fiu sincer, dl Grindeanu mi s-a parut o victima.

Asa cum se prezenta atunci, lasa impresia unui om integru, cu coloana verticala neclintita, hotarat sa nu se plece in fata nimanui, nici macar in fata neinduplecatului Dragnea. Dimpotriva, afirma cu subiect si predicat ca nu i se supune orbeste liderului de partid.

N-au trecut nici cinci luni si iata ca 15 membri pesedisti ai comisiilor de specialitate din cadrul Parlamentului ii acorda tot in unanimitate votul lor favorabil aceluiasi Sorin Grindeanu, pentru revenirea intr-o functie de inalta raspundere (presedinte ANCOM). Calificativele sunt superlative.

Ce n-a fost bun in primavara este excelent in toamna, ce era atunci inacceptabil este acum perfect, ceea ce atunci era "o unealta coordonata profesionist de catre un grup" e inghitit acum chiar si de catre liderul suprem: "cred ca e recuperabil" - spune dl Dragnea.

Chiar daca aflam din presa ca Grindeanu s-ar fi rugat de Dragnea pentru impacare, chiar daca acesta lasa de inteles ca a cedat cumva mai mult ca un "treaca de la mine!", chiar daca jupanul partidului face pe binevoitorul fata de fostul premier, opinia mea, este - asa cum am mai spus-o - ca razgandirea lui Dragnea e cam cu sula-n coaste.

Sa nu uitam ca liderii PSD Timis au manifestat masiv in strada pentru Grindeanu si impotriva lui Dragnea, sa ne aducem aminte ca, asta vara, acesta l-a trimis la Timisoara pe Marian Neacsu, mana sa dreapta, sa-i puna la punct pe sustinatorii fostului premier, iar acesta s-a intors la Bucuresti cu coada intre picioare si, mai ales, sa nu neglijam faptul ca, de atunci si pana astazi, problema a ramas in coada de peste.

Am convingerea ca, cel putin la Timisoara, ceva mai mocneste inca, iar Sorin Grindeanu este un fel de calcai al lui Ahile pentru Liviu Dragnea. El isi cunoaste exact punctul vulnerabil, dar ca si in alte cazuri (Belina, Brazilia, TelDrum etc), refuza sa dea o explicatie clara si prefera variante fantasmagorice.

Nimic nu mi se pare mai aiurea decat explicatia balbaita si neconvingatoare, prezentata recent: "Sunt institutii si persoane care vor sa confiste acest guvern (Guvernul Tudose, n.r.). Au reusit, cat de cat, cu Sorin (Grindeanu - n.red.). Poate ca am gresit si eu, ca poate si eu m-am lasat manipulat".

Cum? Manipulat de catre cine? De colegii din partid, care i-au aprobat gestul in unanimitate? De catre opinia publica, sustinatoare a premierului? De catre cancelariile straine, care ii atrageau atentia ca nu exista motive pentru schimbarea premierului?

La rangul detinut de dl Dragnea, este cel putin riscant sa afirme ca a fost manipulat, fara sa spuna exact ce vrea sa insinueze, cine manipuleaza si pentru ce, lasand afirmatia sa pluteasca in ceata.

Iar daca a gresit, daca s-a lasat manipulat si a facut marea eroare de a-l demite pe prim-ministrul tarii, numai facand jocul cuiva, atunci acel conducator chiar nu are ce cauta in fruntea unei Camere a Parlamentului si chiar in fruntea unui partid.

Ma gandesc la ce simt in sufletul lor membrii partidului, cand afla despre liderul suprem ca este o persoana labila, capabila sa se lase manipulata si sa actioneze necontrolat, expunand la cine stie ce nenorociri nu numai partidul, dar si tara.

Ce ziceti domnilor si doamnelor Badalau, Stefanescu, Olguta Vasilescu, Gabriela Firea, Shhaideh, Plumb si toti ceilalti, va simtiti confortabil sa auziti ca cel pe care l-ati creditat cu toata nadejdea voastra este in stare sa arunce tara in criza, asa cum a mai facut-o, la o simpla manipulare a nu stiu cui?

Ce zic ceilalti membri ai partidului, pesedistii cu vechime si galoane, ce zice Ion Iliescu, fostul premier Nastase, fostul presedinte de Camera Vacaroiu, alt fost presedinte de Camera Valer Dorneanu - astazi la CCR?

Caci daca dl Dragnea s-a lasat intr-o zi manipulat in asa hal, incat si-a demis la suparare propriul premier, iar acum il reabiliteaza, nimic nu-l opreste ca in alta zi sa-l demita la manie pe oricare dintre dvs, iar dupa cateva luni sa va spuna cu cel mai inocent aer: pardon, am fost manipulat.

Daca va convine, sustineti-l in continuare, domnilor si doamnelor!

Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Premierul Marcel Ciolacu a reacţionat joi, 25 aprilie, la declaraţiile primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, transmiţându-i acesteia să îşi ia un avocat bun pentru că ”a încălcat...
Nicușor Dan îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Nicușor Dan îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere...
#Sorin Grindeanu ANCOM, #Liviu Dragnea manipulat Grindeanu , #Liviu Dragnea