Guvernul pregateste Codul Administrativ. Grindeanu: Sa iesim din ipocrizie! Prefectul se schimba odata cu Guvernul

Miercuri, 12 Aprilie 2017, ora 08:29
3463 citiri
Guvernul pregateste Codul Administrativ. Grindeanu: Sa iesim din ipocrizie! Prefectul se schimba odata cu Guvernul
Foto: Guvernul Romaniei

Premierul Sorin Grindeanu a sustinut ca administratia trebuie sa iasa din ipocrizie, functiile de prefect, subprefect si sefi de la deconcetrate urmand sa fie politizate.

Grideanu le-a spus primarilor, sefilor de deconcentrate si reprezentantilor autoritatilor locale si judetene, marti, in timpul unei vizite in Bistrita, ca este timpul ca administratia sa iasa din ipocrizie prin adoptarea Codului Administrativ, aflat in dezbatare publica.

"Va anunt ca sa stiti ca este spre final Codul Administrativ. Eu cred ca trebuie sa iesim din aceasta ipocrizie care e pornita undeva la inceputul anilor 2004 - 2005. O parte din cei care reprezinta Guvernul in teritoriu, pornind de la prefecti, subprefecti, sefi de deconcentrate se schimba odata cu noul guvern, doar ca ne facem ca nu vedem.

Toate aceste lucruri - de asta va spuneam ca este ipocrizie - din toate aceste lucruri trebuie sa iesim! Prefectul va avea functia de secretar de stat, subprefectul de subsecretar de stat, si mergem in continuare si pe conducerea de la deconcentrate pentru ca si deconcentratele trebuie sa puna in aplicare programul de guvernare. E simplu!", a spus Sorin Grideanu in timpul interventiei sale sustinuta la Centrul Multicultural Dacia din Bistrita, unde a participat la aniversarea a 25 de ani de la infiintarea Consiliului Judetean Bistrita-Nasaud.

Iata o miscare surpriza marca Grindeanu: a demis un prefect si a doua zi l-a pus inspector in Guvern

Legea preventiei e si pentru a feri administratia de Curtea de Conturi

Totodata, premierul a anuntat ca exista in dezbatare si legea preventiei care urmeaza si ea sa fie adoptata pentru a veni in sprijinul autoritatilor.

"Este in dezbatere si legea preventiei pe care o gasiti pe site. Pe langa partea care se adreseaza economicului, care este extrem de necesara, pentru ca de prea multe ori institutii de la noi din tara au considerat ca partea de control e mult mai importanta decat cea de indrumare si au uitat acea componenta de indrumare.

Acum e cazul sa le spunem, sa ne aducem aminte, sa dam o lege pentru acea componenta de indrumare. Am intarziat doua sau trei saptamani pana acum pentru a pune in dezbatere publica aceasta lege pentru ca am vrut sa adaug si administratia, fie ca vorbim de administratia locala, fie ca vorbim de cea centrala, aici incluzand lucrurile pe care primarii si presedintii de consilii judetene sau cei din administratia centrala le cunosc foarte bine - vin niste domni binevoitor de la Curtea de Conturi care intr-un an spun una, anul viitor spun altfel si nu mai stii cum sa iti gestionezi bugetul, fiind un om de bunacredinta", a mai spus Sorin Grindeanu.

Citeste mai multe despre Legea preventiei: Mediul de afaceri cere pasuire pentru alte 100 de contraventii

Catalin Cîrstoiu, despre bunurile nedeclarate: „Ce ați fi vrut, să merg cu bicicleta?”
Catalin Cîrstoiu, despre bunurile nedeclarate: „Ce ați fi vrut, să merg cu bicicleta?”
Candidatul PSD-PNL la alegerile pentru Primăria București, medicul Cătălin Cîrstoiu a declarat vineri, 29 martie, că el și soția sa au muncit de „le-au sărit capacele” pentru a avea...
Proiect pentru plafonarea adaosului comercial la 20 la sută pentru produsele românești. „La produsele din import să pună orice adaos doresc ei”
Proiect pentru plafonarea adaosului comercial la 20 la sută pentru produsele românești. „La produsele din import să pună orice adaos doresc ei”
Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale Florin Barbu a anunţat vineri, 29 martie, că împreună cu echipa de la instituţia pe care o conduce, pregăteşte un proiect legislativ care va...
#Grindeanu Codul Administrativ prefecti numiti politic , #premier