Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Grindeanu spune ca stia de OUG 13: Nu a aparut peste noapte. Stiam ca intra pe ordinea de zi

Marti, 28 Martie 2017, ora 14:44
7896 citiri
Grindeanu spune ca stia de OUG 13: Nu a aparut peste noapte. Stiam ca intra pe ordinea de zi
Foto: Facebook/Sorin Grindeanu

Premierul Sorin Grindeanu a declarat, marti, legat de controversata OUG 13, adoptata in 31 ianuarie si abrogata aproape o saptamana mai tarziu, la presiunea celor iesiti in strada, ca aceasta nu a aparut "peste noapte" si ca a fost organizata inclusiv o dezbatere publica la Ministerul Justitiei.

"Nu a aparut peste noapte aceasta ordonanta. A fost inclusiv o dezbatere publica la Ministerul Justitiei pe acest subiect", a spus Sorin Grindeanu intr-un interviu la Europa FM.

Intrebat daca a citit OUG 13 inainte de sedinta Guvernului, Sorin Grindeanu a raspuns afirmativ, venind si cu explicatii pentru discutia care apare in stenogramele sedintei.

"E normal sa intreb si asta fac la fiecare sedinta. Intreb de fiecare data daca toate procedurile au fost indeplinite, daca au toate avizele. Pot fi discutii si la HG, daca s-a ajuns la un punct de vedere comun. Daca exista toate aceste avize intra pe ordinea de zi si se adopta. E normal cand intri inainte de sedinta sa citesti ceea ce e pe ordinea de zi", a spus Grindeanu.

Totusi, ordonanta nu fusese anuntata si nici nu se afla pe ordinea de zi, ci a fost adaugata de ministrul de atunci al Justitiei, Florin Iordache.

Grindeanu a insistat insa: "Stiam ca intra pe ordinea de zi aceasta ordonanta. In continuare avem aceste decizii ale CCR care nu sunt puse in acord cu Codul Penal. A generat in sistem anumite distorsiuni. Au fost anumite sentinte ale instantelor care au luat in calcul inclusiv dezincriminarea, ceea ce inseamna un anumit vid legislativ.

Eu va spun sa cititi foarte bine decizia CCR si o sa vedeti ca unul din punctele deciziei este ca DNA si-a depasit atributiile. Nu o sa comentez anumite acuzatii pe care DNA le face", a mai spus premierul.

Amintim ca CCR a decis in urma cu doua saptamani ca DNA si-a depasit atributiile si ca niciun ministru nu poate fi tras la raspundere pentru adoptarea actelor normative care au scos sute de mii de oameni in strada in luna februarie.

Niciun ministru nu poate fi anchetat penal pentru adoptarea unui act normativ cu regim de lege, chiar daca acest lucru s-a facut cu incalcarea legii - se arata in motivarea deciziei prin care CCR a stabilit ca DNA a perturbat activitatea Guvernului, atunci cand a dispus anchetarea modului in care a fost adoptata OUG 13.

BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
#Grindeanu OUG 13 aparitie, #Grindeanu OUG 13 dezbatere publica, #Grindeanu OUG 13 decizie CCR DNA , #premier