Grindeanu spune ca mai e cale lunga pana la egalitatea dintre femei si barbati: In Romania exista prejudecati cu radacini adanci

Luni, 08 Mai 2017, ora 13:01
2315 citiri
Grindeanu spune ca mai e cale lunga pana la egalitatea dintre femei si barbati: In Romania exista prejudecati cu radacini adanci
Foto:Facebook/Sorin Grindeanu

Premierul Sorin Grindeanu a transmis un mesaj luni, la conferinta nationala cu tema "Egalitatea de sanse intre femei si barbati", in care a afirmat ca exista inca prejudecati false, dar cu radacini adanci in societate, care limiteaza accesul femeilor in anumite zone si creeaza terenul fertil pentru discriminare si abuz, iar Romania mai are de facut pasi complecsi pana cand egalitatea de gen va deveni un lucru natural.

"Se poate constata cu usurinta ca atunci cand vorbim despre acest subiect, mai avem inca foarte multe de facut si acelasi lucru il putem spune despre intreaga societate romaneasca.Exista inca prejudecati false, dar cu radacini adanci in societate, care limiteaza accesul femeilor in anumite zone si creeaza terenul fertil pentru discriminare si abuz", se arata in mesajul premierului, citit de consilierul sau Vladimir Ionas.

Sorin Grindeanu a mai spus ca Romania mai are de facut pasi complecsi pana cand egalitatea de gen va deveni un lucru natural.

"Vreau sa fiu foarte clar si sa spun ca mai avem de facut pasi complecsi pana cand in Romania egalitatea de gen va deveni un lucru natural care sa vina din educatie si din mentalitate.

Din punctul meu de vedere, nu trebuie sa existe niciun domeniu in care femeile sa nu aiba acces si nicio bariera. Ele au dreptul, ca oricare dintre noi, sa isi urmeze propriile vise si aspiratii", a completat prim-ministrul. El a dat exemplu de mai multe situatii in care femeile sunt abuzate si hartuite, afirmand totodata ca astfel de situatii trebuie sa dispara.

"Cred, totusi, ca toate acestea se intampla deja in Romania, dar stiu sigur ca, tot la noi, se intampla si alte lucruri care trebuie sa nu mai existe. Nu mai vreau sa vad nicio femeie intr-un adapost pentru victimele violentei domestice, nu mai vreau sa vad femei lipsite de aparare, agresate in scari de bloc sau pe strada, nu mai vreau sa vad femei santajate si hartuite la locul de munca pentru favoruri sexuale.

Da, in mod cert, nu mai vreau sa vad femei carora li se refuza dreptul de a munci pentru simplul fapt ca isi doresc o familie si copii", a subliniat Sorin Grindeanu.

Premierul a mai spus ca "avem in fata provocari care necesita o actiune conjugata din partea tuturor factorilor de decizie", iar "Guvernul si Parlamentul trebuie sa lucreze impreuna pentru a ne asigura ca femeile din Romania sunt cu adevarat protejate si sprijinite de stat si autoritati".

"Avem o legislatie buna in domeniu, dar mai avem multe lucruri de facut pentru a crea un cadru legal care sa raspunda mai bine acestor provocari. Aici ma gandesc, in primul rand, la transpunerea in legislatia nationala a prevederilor Conventiei de la Istanbul pentru prevenirea si combatarea violentei impotriva femeilor si a violentei domestice.

Va asigur ca veti beneficia de intreg sprijinul Guvernului pentru indeplinirea acestor obiective, astfel incat sa avem aceste acte normative adoptate cat mai repede", a conchis Sorin Grindeanu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
#Sorin Grindeanu premier, #egalitate sanse femei barbati , #stiri Sorin Grindeanu