Grindeanu a raspuns acuzatiilor in Parlament: De ce nu aveti incredere de vot secret?

Miercuri, 21 Iunie 2017, ora 12:36 4630 citiri
Foto: Arhiva

Premierul Sorin Grindeanu a raspuns, miercuri, potrivit procedurii constitutionale, acuzatiilor aduse in timpul dezbaterilor parlamentare care au avut loc la motiunea de cenzura depusa de PSD-ALDE impotriva propriului guvern.

Grindeanu a sustinut ca indiferent cine ar fi fost premier in locul sau nu ar fi avut nicio sansa sa supravietuiasca la Palatul Victoria, din cauza lui Liviu Dragnea.

El si-a intrebat colegii de ce nu au incredere sa voteze secret, asa cum prevede cadrul legal, conducerea PSD-ALDE cerandu-le senatorilor si deputatilor puterii sa arate bilele inainte de introducerea in urna.

Ziare.com a transmis principalele declaratii ale premierului Grindeanu in format LIVE text:

- L-am ascultat pe dl Dragnea. Oricine ar fi fost sau ar putea sa devina prim ministru nu are nicio sansa sa isi exercite functia. Nici una.

- Am auzit aluzii, acuze nefondate si insinuari.

- Dl Simon are o gura foarte mare pentru ca i s-a promis post de ministru.

- Am auzit acuze nefondate si insinuari. Singurele lucruri clare sunt promisiunile facute mie si lui Victor Ponta si altora de catre dl presedinte in ultimele zile.

- Al doilea lucru, legat de Sistem: Ce lupta a avut dl Dragnea cu Sistemul in aceste luni, in afara de celebra OUG 13? A jugat cineva tenis cu ei?

- Nu am negociat cu absolut nimeni si nu am intrat in negocieri impotriva interesului national. E vorba de interesul Romaniei, dincolo de un guvern sau altul.

- Sunteti aici vreo 5 prim ministri, vreo 50 de ministri. Asta s-a discutat in ultimele zile.

- Daca aveti incredere, de ce nu aveti incredere de vot secret?

- Sper sa se incheie cu bine aceasta aventura.

- Va multumesc!

Motiunea de cenzura "Romania nu poate fi confiscata! Aparam democratia si votul romanilor" impotriva Guvernului Grindeanu a fost semnata de 222 parlamentari de la PSD si ALDE si va fi votata in scurt timp.

Este o premiera ca puterea sa isi darame in Parlament propriul guvern, aceste probleme rezolvandu-se in mod normal prin discutii interne, la partid.

Pentru ca motiunea sa treaca, este nevoie ca 233 de parlamentari sa voteze azi in favoarea acesteia. PSD si ALDE au impreuna 247 de parlamentari, insa este posibil ca o parte dintre acestia sa i se alature lui Sorin Grindeanu.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News