Grindeanu, despre raportul lui Toader si reactia lui Dragnea: Uite ca mai incercam sa aplicam si ceea ce scrie in lege

Joi, 30 Martie 2017, ora 18:31
7339 citiri
Grindeanu, despre raportul lui Toader si reactia lui Dragnea: Uite ca mai incercam sa aplicam si ceea ce scrie in lege
Foto: Facebook/Guvernul Romaniei

Premierul Sorin Grindeanu a spus, joi seara, ca Guvernul sau aplica legea, chiar daca este un lucru nou in anumite privinte.

Comentariul sau vine dupa ce jurnalistii l-au intrebat daca ii va confrunta pe cei din PSD care nu sunt de acord cu raportul evaluarii procurorului general Augustin Lazar si sefei DNA, Laura Codruta Kovesi, facut public ieri de Tudorel Toader.

"Haideti sa ne intelegem. Intra in prerogativele ministrului Justitiei sa faca aceasta evaluare. Poate e un lucru nou si pentru mine si pentru dvs. ca un ministru al Justitiei sa faca ce spune legea, sa evalueze activitatea Parchetului General, a DNA si a altor structuri. Uite ca mai incercam sa aplicam si ceea ce scrie in lege si anume prerogativele ministrului de a face aceste evaluari. E un lucru nou.

E o evaluare facuta de cel care trebuia sa faca, nu de premier, de presedintele Camerei Deputatilor, de presedintele Senatului sau presedintele Romaniei. Conform legii, ministrul trebuie sa faca aceasta evaluare si a facut-o", a spus Grindeanu.

Seful Guvernului a precizat ca DNA este "o institutie puternica", dar ca in activitatea pe care a avut-o "cel putin din punctul de vedere analizat de Toader si-a depasit atributiunile, iar acest fapt a fost spus ieri (miercuri - n.red) ".

Rugat sa comenteze faptul ca Adrian Nastase a transmis, joi, ca "se contureaza un nou pact de coabitare" intre presedinte si premier, Grindeanu a spus ca Toader face ceea ce s-a angajat sa faca atunci cand a acceptat functia de ministru al Justitiei si ca ii va dovedi fostului presedinte PSD ca se insala.

"Am vazut luarea de pozitie. Ceea ce trebuie sa faca domnul Toader in perioada urmatoare e ceea ce s-a angajat cand a acceptat sa fie ministru. Si anume politica in acest domeniu, un domeniu care face parte din politica guvernamentala. Nu exista separatii. Ca lupta anticoruptie sa continue, e nevoie de institutii puternice dincolo de cine le conduce. Aceste institutii trebuie sa lucreze.

Revenind la ceea ce spuneati legat de mentiunile lui Adrian Nastase, o sa il contrazica domnul Toader, pentru ca are cel putin doua lucruri la care s-a angajat - acel pachet pentru situatiile din inchisoare si ceea ce a ramas, punerea in concordonanta a deciziilor CCR cu Codul Penal si Codul de Procedura Penala. Domnul ministru o sa le faca", a punctat Sorin Grindeanu.

Referitor la faptul ca Liviu Dragnea a transmis ca este dezamagit de raportul prezentat miercuri, premierul a spus: "Nu pot sa imi dau cu parerea despre parerea cuiva. Am auzit ca Liviu Dragnea isi va spune punctul de vedere la sfarsitul procesului de evaluare. A facut-o".

Amintim ca dupa ce ministrul Justitiei a spus miercuri ca nu a gasit motive sa declanseze revocarea celor doi sefi de Parchete, dar ca de acum incolo DNA si DIICOT vor fi monitorizate permanent, Liviu Dragnea s-a declarat dezamagit de raportul lui Tudorel Toader.

"Nu am cum sa sustin raportul. (...) Eu nu mi-o asum (decizia ministrului - n.red.) ", a spus Liviu Dragnea.

Vezi si:

  • Iohannis neaga existenta unui pact cu Grindeanu, sugerata de Ponta: Nu exista si nu va exista vreo intelegere scrisa cu PSD
  • Grindeanu neaga ca ar avea pact de coabitare cu Iohannis
  • Dan Barna acuză: Ciolacu, Ciucă și Iohannis vor "să le spună românilor că nu mai au speranţă"
    Dan Barna acuză: Ciolacu, Ciucă și Iohannis vor "să le spună românilor că nu mai au speranţă"
    Alianţa Dreapta Unită şi-a lansat vineri, 26 aprilie la Buzău, candidaţii pentru alegerile locale, vicepreşedintele USR Dan Barna formulând cu acest prilej o serie de critici la adresa...
    Firea nu mai vrea sa audă de scandalul azilelor groazei: "Nu am de ce să plătesc eu ceva ce nu am greşit"
    Firea nu mai vrea sa audă de scandalul azilelor groazei: "Nu am de ce să plătesc eu ceva ce nu am greşit"
    Gabriela Firea, candidatul PSD pentru Primăria Generală a Capitalei, reafirmă că nu are nicio vină în scandalul azilurilor, care a devenit anchetă penală. „Nu am de ce să plătesc eu...
    #Grindeanu lege ministru Justiei, #Grindeanu raport ministru Justitiei, #Grindeanu raport Tudorel Toader , #premier