Inițiatorul Ordonanței 13, Sorin Grindeanu, rămâne încă două săptămâni președinte interimar al Camerei Deputaților

Luni, 15 Noiembrie 2021, ora 18:271352 citiri
Inițiatorul Ordonanței 13, Sorin Grindeanu, rămâne încă două săptămâni președinte interimar al Camerei Deputaților
Sorin Grindeanu este autorul celebrei Ordonanțe 13

Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor a votat, luni, prelungirea mandatului de preşedinte interimar pentru Sorin Grindeanu, cu încă două săptămâni, cu voturile PNL, PSD, UDMR şi minorităţi, singurul partid care s-a opus fiind USR-ul.

USR a acuzat ”alianţa toxică dintre PSD-PNL şi UDMR.

Premierul OUG 13, Sorin Grindeanu, a primit votul alianţei toxice PSD-PNL-UDMR pentru prelungirea mandatului de preşedinte interimar al Camerei Deputaţilor. USR a fost singurul partid care a votat împotrivă. Votul PNL de azi este o nouă trădare a românilor care au luptat şi oprit OUG 13”, a transmis USR-ul.

Sorin Grindeanu a ajuns preşedinte interimar al Camerei Deputaţilor după ce preşedintele forului legislativ, Ludovic Orban, şi-a dat demisia din funcţie în urma Congresului PNL.

El a fost înlocuit cu Florin Roman, interimar, iar înţelegerea cu USR a fost să se facă o rocadă de câte două săptămâni a preşedinţilor. După expirarea interimatului lui Roman, liberalii nu au mai votat în Biroul Permanent propunerea USR, Raluca Prună, iar interimar a fost ales social-democratul Sorin Grindeanu.

Inclusiv în negocierile pentru formarea noii majorităţi, postul de preşedinte al Camerei Deputaţilor revine, potrivit unor surse politice, tot Partidului Social Democrat.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News