Grindeanu nu poate scapa de seful SGG, pentru ca refuza sa-si contrasemneze demiterea (surse)

Vineri, 16 Iunie 2017, ora 14:05 9036 citiri
Foto: Arhiva Facebook/Sorin Grindeanu

O noua situatie incredibila la Guvernul Romaniei. Secretarul general al Guvernului, Mihai Busuioc, desi a fost demis de premierul Sorin Grindeanu, este inca in functie, au declarat surse politice pentru Ziare.com.

Aceasta situatie este posibila pentru ca e nevoie ca Bucuioc sa-si contrasemneze demiterea ca aceasta sa fie publicata in Monitorul Oficial, dat fiind faptul ca institutia se afla in subordinea SGG.

Mai mult, Busuioc ar fi primit ordin de la presedintele PSD Liviu Dragnea sa blocheze absolut orice activitate a lui Grindeanu si sa refuze sa semneze orice ar vrea premierul sa trimita la MOf.

Legea de functionare a Monitorului Oficial prevede urmatoarele: " (1) Actele care se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I si Partea a II-a, se inainteaza Secretariatului General al Guvernului pe suport hartie, in copie certificata, de catre autoritatile emitente, sub semnatura conducatorului acestora sau a loctiitorului sau, si pot fi transmise si prin e-mail, in fisier electronic certificat prin semnatura electronica de catre emitenti. (2) Secretariatul General al Guvernului transmite Regiei Autonome 'Monitorul Oficial', spre publicare, actele prevazute la alin. (1) ".

Joi, inainte de sedinta CEx al PSD in care s-a decis excluderea lui Grindeanu si depunerea unei motiuni de cenzura impotriva Guvernului, aparuse informatia ca premierul vrea sa-l numeasca la sefia SGG pe Victor Ponta. Intrebat joi seara despre acest lucru, Grindeanu le-a raspuns jurnalistilor "Urmariti Monitorul Oficial din aceasta seara". In Monitorul Oficial nu a fost insa publicat nimic care sa raspunda la aceasta intrebare.

Numirea lui Mihai Busuioc in functia de secretar general adjunct al Guvernului a fost prima decizia luata de Grindeanu dupa ce a ajuns la Palatul Victoria.

Busuioc e cunoscut drept un apropiat al lui Liviu Dragnea. El a fost secretar general adjunct in Ministerul Dezvoltarii in perioada in care Dragnea conducea aceasta institutie.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News