Grindeanu, la Guvern: Nu sunt singur, toata lumea e la munca. Criza se va rezolva constitutional saptamana viitoare (Video)

Vineri, 16 Iunie 2017, ora 13:54
9441 citiri
Grindeanu, la Guvern: Nu sunt singur, toata lumea e la munca. Criza se va rezolva constitutional saptamana viitoare (Video)
Foto: captura video Privesc.eu

Premierul Sorin Grindeanu a dat asigurari, vineri, ca actuala criza politica va fi rezolvata saptamana viitoare, "constitutional si respectand toate legile", subliniind totodata ca investitorii straini asteapta ca Romania sa revina la stabilitate politica.

Declaratiile au fost facute la Palatul Victoria, unde prim-ministrul roman l-a primit in vizita oficiala pe premierul Marelui Ducat de Luxemburg, Xavier Bettel.

In conferinta de presa comuna sustinuta la finalul discutiilor, premierul luxemburghez a subliniat faptul ca in toate tarile lumii apar crize politice, iar Romania trebuie sa gaseasca o "solutie durabila" la situatia actuala, pentru a putea fi asigurata astfel "stabilitatea necesara tuturor investitorilor" interesati de Romania.

Intrebat de un jurnalist roman cum isi desfasoara activitatea in conditiile in care aproape toti colegii lui din Executiv au demisionat, premierul Sorin Grindeanu a replicat: "Nu sunt singur, toata lumea este la munca".

"Situatia politica va fi rezolvata saptamana viitoare, constitutional si respectand toate legile, pentru ca asa functioneaza un stat de drept si un stat membru al UE cum este Romania.

Imi doresc cat mai rapid sa se incheie aceasta perioada de instabilitate politica, astfel incat sa putem sa oferim garantia stabilitatii pentru investitori, pentru cei care vor sa vina sa investeasca in economia noastra. Este esential sa facem acest lucru, sa transmitem incredere.

Iar lucrul acesta se poate face saptamana viitoare si prin metode constitutionale", a subliniat Sorin Grindeanu, fara sa spuna pe ce se bazeaza sau la care dintre posibilele solutii de rezolvare a crizei se refera.

Pe de alta parte, intrebat de un jurnalist strain daca nu considera ca este "bizar" sa porti discutii oficiale cu un premier care si-a pierdut sustinerea propriului partid si este amenintat cu demiterea, cum este cazul lui Sorin Grindeanu, prim-ministrul luxemburghez Xavier Bettel a subliniat faptul ca omologul sau roman este in functie, cu toate atributiile intacte.

"Este seful guvernului in Romania atata timp cat nu exista un altul numit de presedinte. Am sustinut aceasta conferinta de presa cu omologul meu, am avut intalniri cu diferiti actori politici si culturali (...) Constitutia asigura functionarea institutiilor 24 de ore, zi de zi, in tot anul", a argumentat premierul luxemburghez.

Dupa intalnirea de la Palatul Victoria, Xavier Bettel a fost primit la Palatul Cotroceni de presedintele Klaus Iohannis.

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#Grindeanu premier Luxemburg criza , #demisie