Grindeanu: L-am trezit pe Klaus Iohannis cu OUG 13. Acum ii dati Guvernul. De ce? (Surse)

Miercuri, 14 Iunie 2017, ora 19:28
12808 citiri
Grindeanu: L-am trezit pe Klaus Iohannis cu OUG 13. Acum ii dati Guvernul. De ce? (Surse)
Foto: Facebook/Sorin Grindeanu

Premierul Sorin Grindeanu le-a spus social-democratilor reuniti in sedinta Comitetului Executiv National ca l-au "trezit" pe presedintele Klaus Iohannis cu OUG 13, iar acum vor sa ii dea Guvernul.

Potrivit unor surse citate de News.ro, primul ministru i-a intrebat de ce vor sa faca acest lucru.

"A fost OUG 13 si nu ati facut nimic, erati aceiasi in CEx. L-am trezit pe Klaus Iohannis cu ordonanta de urgenta. Acum ii dati Guvernul. De ce?", ar fi spus Sorin Grindeanu in sedinta CExN.

Conform acelorasi surse, la randul sau, ministrul Finantelor, Viorel Stefan, i-ar fi spus lui Liviu Dragnea: "Va rog sa intelegeti situatia reala, nu ce va prezinta Darius Valcov".

Viorel Stefan se numara printre ministrii care sunt solidari cu Sorin Grindeanu si nu ar fi dispusi sa isi depuna demisiile.

Pe langa acesta s-ar mai afla si Gabriel Les (Aparare), Tudorel Toader (Justitie), Augustin Jianu (Comunicatii), Ionut Vulpescu (Cultura), si Alexandru Petrescu (Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat).

Ceilalti ministrii insa si-au semnat deja demisiile, anunta surse citate de televiziunile de stiri.

Social-democratii decid miercuri soarta propriului Guvern, dupa ce tot mai multi lideri, in frunte cu Liviu Dragnea, s-au aratat nemultumiti de performantele Executivului condus de colegul lor Sorin Grindeanu.

Sedinta Comitetului Executiv National a inceput putin dupa ora 16:00 la Palatul Parlamentului, si principala tema de pe agenda e daca PSD retrage sprijinul politic pentru Guvernul Grindeanu.

La sosirea la sedinta, premierul nu a facut declaratii, in timp ce presedintele PSD a spus ca nu i-a cerut si nici nu ii va cere demisia cuiva, dar ca "nici asa nu se poate continua", subliniind ca in CEx va fi analizat raportul de evaluare a guvernarii.

Evaluarea ministrilor a fost prezentata de Darius Valcov, fost senator PSD si fost primar PDL al Slatinei, trimis in judecata in doua dosare de coruptie.

Grindeanu a anuntat, miercuri dimineata, ca Dragnea personal nu i-a cerut direct demisia si ca nici nu are de gand sa si-o dea.

Intre timp, ALDE a anuntat, prin presedintele sau, Calin Popescu Tariceanu, ca ii retrage sprijinul prim-ministrului.

Controversata taxă pe soare, eliminată de Guvern. Anunțul ministrului Energiei pentru prosumatori
Controversata taxă pe soare, eliminată de Guvern. Anunțul ministrului Energiei pentru prosumatori
Guvernul a adoptat joi, 28 martie, Ordonanţa pentru modificarea şi completarea OUG 27/2022 prin care este eliminată taxa pe soare pentru prosumatori şi actualizează schema de sprijin pentru...
Se interzise fumatul țigărilor electronice în spațiile publice închise și în birouri. Ce mai prevede legea promulgată de Klaus Iohannis
Se interzise fumatul țigărilor electronice în spațiile publice închise și în birouri. Ce mai prevede legea promulgată de Klaus Iohannis
O lege promulgată deja de președintele Klaus Iohannis interzice vânzarea către minori a țigărilor electronice, dar și a dispozitivelor de vapat, cu sau fără nicotină. Acestea au fost...
#Sorin Grindeanu demisie, #guvern Sorin Grindeanu demisie , #premier