PSD a blocat sedinta de Guvern a lui Grindeanu - UPDATE

Marti, 20 Iunie 2017, ora 13:17
23213 citiri
PSD a blocat sedinta de Guvern a lui Grindeanu - UPDATE
Foto: Guvernul Romaniei

Sedinta de guvern programata sa aiba loc marti la ora 12:00 nu s-a mai putut tine din cauza reprezentantului Ministerului Justitiei, care nu s-a prezentat la Palatul Victoria.

Ministrul demisionar al Justitiei, Tudorel Toader, si-a delegat atributiile secretarului de stat Mariana Mot, iar aceasta l-a anuntat marti pe premierul Grindeanu ca nu poate veni la sedinta de guvern pentru ca se simte rau, informeaza Realitatea TV.

De profesie judecator, Mariana Mot a fost detasata la Ministerul Justitiei in timpul mandatului lui Florin Iordache, deputat PSD de Olt. Mariana Mot este mama primarului Slatinei, Emil Mot (PSD), fost deputat social-democrat, si "moasa" lui Judecator, unul dintre fii interlopului Bercea Mondial. De asemenea, presa a scris ca este o apropiata a fostului lider PSD de Olt Paul Stanescu, conform Adevarul.

UPDATE 13:17 - Sedinta de guvern a fost amanata pentru joi, a anuntat purtatorul de cuvant al Executivului.

"Se amana sedinta de Guvern pentru joi, cand premierul este convins ca toti ministrii vor veni la sedinta", a spus Alina Petrescu.

Ce proiecte erau pe agenda lui Grindeanu

Premierul Sorin Grindeanu trebuia sa conduca, marti, prima sedinta de Guvern de cand toti ministrii si-au prezentat demisiile.

Printre proiectele de acte normativ care ar fi putut fi incluse pe agenda Guvernului Romaniei se numara si un proiect de OUG pentru modificarea si completarea Anexei nr.1 la Ordonanta Guvernului nr.15/2002 privind aplicarea tarifului de utilizare si a tarifului de trecere pe reteaua de drumuri nationale din Romania.

La Anexa 1 a respectivei ordonante se precizeaza care este nivelul tarifului de utilizare a drumurilor nationale.

De asemenea, pe ordinea de zi s-ar mai fi putut afla proiecte de hotarare privind aprobarea bugetului pentru mai multe institutii ale statului.

Un alt proiect de hotarare ce se putea regasi pe ordinea de zi este cel privind transmiterea din domeniul public al statului in domeniul privat al acestuia a unor constructii aflate in administrarea Penitenciarului Craiova din subordinea Adminstratiei Nationale a Penitenciarelor, in vederea scoaterii din functiune si demolarii.

In plus, la capitolul rapoarte, pe ordinea de zi era Carta Alba a Apararii.

Aceasta ar fi fost ultima sedinta a Guvernului Grindeanu, in cazul in care va trece motiunea de cenzura, al carei vot este programat miercuri in Parlament. Totodata, aceasta ar fi fost si ultima sedinta in care Guvernul putea da ordonante de urgenta, Parlamentul urmand sa intre in vacanta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ludovic Orban, ales președintele Forţa Dreptei. "Adevăraţii liberali sunt în acest partid"
Ludovic Orban, ales președintele Forţa Dreptei. "Adevăraţii liberali sunt în acest partid"
Ludovic Orban a fost ales, sâmbătă, 20 aprilie, preşedintele partidului Forţa Dreptei la primul Congres al formaţiunii, adunare la care au participat, la Palatul Parlamentului, peste 1.200 de...
Ciolacu a făcut marele anunț. Ce se întâmplă cu candidatul alianţei PSD - PNL la Primăria Capitalei începând de luni
Ciolacu a făcut marele anunț. Ce se întâmplă cu candidatul alianţei PSD - PNL la Primăria Capitalei începând de luni
Medicul Cătălin Cîrstoiu este, în acest moment, candidatul alianţei PSD+PNL la Primăria Capitalei, a declarat sămbătă, 20 aprilie, preşedintele PSD, Marcel Ciolacu. Luni, 22 aprilie,...
#sedinta Guvern amanata joi, #sedinta Guvern marti, #ultima sedinta guvern Grindeanu, #sedinta guvern inainte motiune cenzura, #Sorin Grindeanu motiune cenzura , #guvern