Grindeanu: Exista riscul, deloc dorit, sa ajungem la alegeri anticipate

Duminica, 18 Iunie 2017, ora 20:55
11366 citiri
Grindeanu: Exista riscul, deloc dorit, sa ajungem la alegeri anticipate
Foto: Digi 24

Premierul Sorin Grindeanu a tras un semnal de alarma, duminica seara, pentru colegii sai din PSD: daca motiunea de cenzura va trece, miercuri, atunci puterea de decizie va ajunge pe mainile presedintelui Klaus Iohannis, iar cel mai rau caz pentru coalitia de la guvernare il reprezinta alegerile anticipate.

Seful Executivului le-a transmis social-democratilor ca orice vot in favoarea demiterii sale ofera, in fapt, mai multa putere sefului statului.

"Exista suficienti colegi acum in PSD care nu sunt de acord cu modul in care Liviu Dragnea conduce PSD si faptul ca votam o motiune impotriva propriului guvern. Cu siguranta nu ar trece. Stiu ca sunt suficient de multi oameni responsabili care stiu ca nu-si pot da jos de la guvernare propriul partid.

Cred ca e extrem de important sa facem aceasta precizare. Vreau ca toti colegii mei sa fie constienti ca daca motiunea de cenzura ar trece, atunci vom ajunge la mana presedintelui Klaus Iohannis. Lucrurile acestea le-am spus in CEx.

Vreau sa fie constienti toti colegii mei ca fiecare bila pe care o vor baga in urna in favoarea motiunii inseamna mai putina putere pentru PSD si mai multa putere pentru presedintele Klaus Iohannis", a declarat premierul Grindeanu, duminica, la Palatul Victoria, intr-o conferinta de presa restransa, la care au participat doar jurnalisti de la cateva televiziuni.

El a mai precizat ca existe mari sanse ca Iohannis, daca trece motiunea, sa nu faca voia PSD, caci nu a facut-o nici pana acum.

"Exista riscul deloc dorit sa ajungem la alegeri anticipate. In acel moment toata munca sutelor de mii de membri PSD pentru castigarea alegerilor va fi pierduta si o vom lua de la capat. Eu imi doresc sa avem stabilitate in Romania si acest lucru sa existe si in PSD. Doar un scaun de bucatarie nu poate intelege ca tara noastra are in fata o mare oportunitate atat politica, cat si economica. Trebuie sa fim abili si sa valorificam aceasta oportunitate", a subliniat Grindeanu.

Totusi, el este increzator ca miercuri, la votul in plen, motiunea nu va trece.

"Imi e dificil sa va spun acum cati parlamentari sunt de partea noastra, pentru ca numarul celor care ne sustin e tot mai mare si nici nu ar fi corect. Raportul de evaluare al membrilor Guvernului nici macar nu a fost mentionat in motiune. Dorinta mea este sa se respecte procedurile constitutionale.

Nu am motive sa imi dau demisia, sunt sigur ca motiunea va pica miercuri, caz in care o sa merg sa am discutii pentru un nou Executiv tot cu PSD si ALDE, dar nu cu Liviu Dragnea", a incheiat Grindeanu.

Citeste aici declaratiile premierului pe larg

Surse guvernamentale au declarat pentru Ziare.com ca Ponta si Grindeanu ar fi obtinut pana la pranz sustinerea a 20 de parlamentari.

Pentru ca motiunea de cenzura sa treaca este nevoie de 233 de voturi in plenul reunit al Parlamentului, miercuri, iar PSD si ALDE au impreuna 247 de parlamentari.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Grindeanu alegeri anticipate, #grindeanu Iohannis motiune, #grindeanu motiune , #Liviu Dragnea