Grindeanu este de acord cu ALDE. Daniel Constantin va fi inlocuit din Guvern

Luni, 27 Martie 2017, ora 11:22
5496 citiri
Grindeanu este de acord cu ALDE. Daniel Constantin va fi inlocuit din Guvern
Foto: Hepta.ro

Premierul Sorin Grindeanu a anuntat ca a luat act de propunerile facute de ALDE pentru inlocuirea lui Daniel Constantin din functia de ministru al Mediului si vicepremier si numirea Gratielei Gavrilescu in locul sau.

El a precizat ca va trimite luni Administratiei prezidentiale propunerile de inlocuiri de ministri.

"Am venit la sedinta coalitiei, am luat act de decizia partenerului de coalitie, fiind un guvern politic", a spus Grindeanu.

Porivit premierului, "Gratiela Gavrilescu are experienta ca si ministru al Mediului, a mai condus un an acest minister, are sustinerea politica a partenerilor nostri de la ALDE, ceea ce conteaza".

Sorin Grindeanu a precizat ca urmeaza sa se faca o alta nominalizare pentru functia de ministru pentru Relatia cu Parlamentului, post ocupat de Gratiela Gavrilescu.

Grindeanu, despre schimbarea ministrului Finantelor: Nu comentez zvonuri

Intrebat daca vrea sa-l schimbe din functie pe ministrul Finantelor, Viorel Stefan, seful Executivului a raspuns jurnalistilor, la finalul sedintei coalitiei de guvernare PSD-ALDE: "Nu comentez zvonuri".

A fost intrebat si daca este multumit de activitatea ministrului, insa nu a dat un raspuns clar, mentionand ca "fiecare din acesti ministri e monitorizat apropo de cum implementreaza planul de guvernare; o sa facem evaluari atunci cand e cazul".

Constantin a pierdut sprijinul ALDE: Se comporta ca un tehnocrat

Liderii ALDE, reuniti duminica dupa-amiaza in sedinta Biroului Politic Central, au decis, cu majoritate de voturi, retragerea sprijinului politic vicepremierului Daniel Constantin, copresedinte al formatiunii.

"Votul a fost extrem de clar. Au fost 86 de voturi pentru, 5 abtineri si 12 voturi impotriva. Si eu m-am abtinut la acest vot, trebuie sa va spun.

Au inceput degradarea relatiilor in partid in momentul in care, saptamana trecuta, peste 30 de filiale au organizat delegatii permanente in care au cerut organizarea unui Congres Extraordinar. Nu te poti opune, de la inaltimea acestei functii, majoritatii organizatiilor", a precizat Tariceanu duminica, dupa votul din Biroul Politic Central.

"Colegul nostru (Daniel Constantin - n. red.) a devenit un sustinator si cantaret pe fata al binomului si al sistemului. Drumurile noastre s-au despartit politic in acest fel. Colegii nu au aceptat ca partidul sa fie reprezentat in guvern de un coleg care se poarta ca un tehnocrat. Politica tehnocrata se poate face in guverne tehnocrate, daca vor ajunge vreodata sa mai fie in Romania", a mai spus duminica presedintele Senatului.

Si presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, duminica seara, ca, dupa votul dat de Biroul Politic al ALDE, care i-a retras sprijinul lui Daniel Constantin, acesta nu mai poate ramane in Guvern, fiind vorba despre un guvern politic.

Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
Ciolacu susține că ”are un plan” ca România să intre în Schengen și terestru: ”Trebuie însă ca interesul naţional să primeze în faţa orgoliilor politice”
Ciolacu susține că ”are un plan” ca România să intre în Schengen și terestru: ”Trebuie însă ca interesul naţional să primeze în faţa orgoliilor politice”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat, vineri, la inaugurarea noului terminal al Aeroportului Timişoara, că dă asigurări că că avem un plan pentru ca, până la sfârşitul anului, să avem o...
#Daniel Constantin demis guvern , #premier