PSD va avea un candidat pentru funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor, anunță Sorin Grindeanu

Miercuri, 13 Octombrie 2021, ora 18:362797 citiri
PSD va avea un candidat pentru funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor, anunță Sorin Grindeanu
Vicepreşedintele Camerei Deputaților, Sorin Grindeanu FOTO Facebook

Vicepreşedintele Camerei Deputaților, Sorin Grindeanu, de la PSD, a declarat, miercuri, 13 octombrie, la Parlament, că social-democraţii vor avea un candidat pentru şefia Camerei Deputaţilor, după demisia lui Ludovic Orban şi că nu îl vor susţine pe Florin Roman pentru a prelua interimatul.


Sorin Grindeanu a arătat că, după demisia lui Ludovic Orban, plenul Camerei Deputaţilor trebuie să ia act de vacantarea locului, care se va întâmpla cel mai devreme luni.

"Luni vom lua act, în plen, şi va trebui ales cât mai repede un preşedinte al Camerei, cu drepturi depline", a spus Grindeanu.

El a precizat că cei de la PSD nu au neapărat dorinţa de a avea preşedinte interimar la Cameră, dar sigur vor avea candidat pentru şefia forului legislativ.

"Nu avem dorinţe de acest tip – de a conduce pe perioade limitate dar, în mod sigur, pot spune că, în momentul în care va fi votul în plen pentru alegerea preşedintelui, PSD va avea un candidat", a spus Grindeanu.

El a ţinut să precizeze că PSD nu va susţine ca interimatul la Camera Deputaţilor să fie preluat de liberalul Florin Roman.

Fostul președinte PNL Ludovic Orban a anunțat miercuri, 13 octombrie, că demisionează din funcția de președinte al Camerei Deputaților. Acesta a prezentat mai multe motive pentru decizia sa, unul dintre ele fiind că „nu mai pot fi părtaș” cu deciziile actualei conduceri a PNL.

„Demisionez din mai multe motive. În primul rând pentru faptul că am anunțat această demisie. Eu consider că pentru a gira astfel de funcții în statul român, nu poți să girezi de astfel de funcții decât dacă beneficiezi de legitimitate.

Atâta timp cât eu astăzi nu mai sunt președinte PNL, consider că nu mai pot exercita această funcție. Motivul principal al demisiei mele e că nu mai pot să fiu părtaș cu decizii luate de o conducere instalată cu forța în fruntea PNL. Decizii care nu mai au nicio legătură cu angajamente luate de PNL în campania electorală. Am promis românilor patru ani de stabilitate, patru ani de pace politică, de guvernare de dreapta, patru ani în care să construim”, a declarat Ludovic Orban miercuri.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News