Grindeanu, chemat in Parlament sa dea explicatii pentru ordonantele 6 si 9

Marti, 28 Februarie 2017, ora 16:45 3259 citiri
Foto: Facebook/Sorin Grindeanu

Sorin Grindeanu va fi invitat in plenul Camerei Deputatilor, in 13 martie, la "Ora premierului", a decis, marti, Biroul Permanent al Camerei.

Presedintele interimar al PNL, Raluca Turcan, a declarat, luni, ca formatiunea pe care o conduce a depus o solicitare la Biroul Permanent al Camerei Deputatilor pentru audierea in Parlament, pe 6 martie, a prim-ministrului Sorin Grindeanu in legatura cu ordonantele de urgenta 6 si 9 care, in opinia liberalilor, sunt la fel de grave precum OUG 13, dar cu impact economic.

"Am luat decizia de a-l audia, in Parlament, pe primul ministru Grindeanu pe cele doua ordonante economice, ordonanta 6 si 9, la fel de grave precum OUG 13, dar cu impact economic.

Din nefericire, s-a trecut peste o decizie a Guvernului care transforma bugetul statului intr-un buget pentru huzurul clientelei politice si credem ca este obligatoriu, in Parlament, ca premierul Grindeanu sa raspunda in fata parlamentarilor cu privire la acest arbitrariu care se stabileste in cheltuirea banului public, prin cele doua ordonante", a declarat Raluca Turcan, precizand ca PNL a depus si la Senat o solicitare pentru dezbaterea in regim de urgenta a celor doua ordonante si respingerea lor.

Ordonanta de urgenta 6/2017, prin care Ministerul Dezvoltarii condus de vicepremierul Sevil Shhaideh primeste 30 de miliarde de lei pentru perioada 2017 - 2020, a fost aprobata marti de Senat, desi actul normativ a fost dur criticat de Opozitie, care l-a numit la fel de nociv precum OUG 13 pentru Justitie.

Legea de aprobare a OUG 6 a fost votata de plenul Senatului cu 65 de voturi "pentru" si 39 de voturi "impotriva". PNL, USR si PMP au votat impotriva actului normativ, pe care l-au criticat dur in cadrul dezbaterilor.

Comisia pentru munca din Senat a dat, marti, raport favorabil Legii de aprobare a OUG 9/2017, criticata pentru ca elimina plafoanele de cheltuieli bugetare ale autoritatilor publice, precum si sanctiunile prevazute in Legea finantelor publice, dupa ce amendamentul PNL, sustinut de USR si PMP, a fost respins.

Forul decizional pentru ambele proiecte este Camera Deputatilor.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News