Grindeanu, catre parlamentarii PNL si USR: E incorect fata de primari sa-i considerati hoti si infractori

Luni, 13 Martie 2017, ora 17:27
7162 citiri
Grindeanu, catre parlamentarii PNL si USR: E incorect fata de primari sa-i considerati hoti si infractori
Foto: Facebook/Guvernul Romaniei

Premierul Sorin Grindeanu a respins, luni, acuzatiile primite din partea Opozitiei, referitor la ordonantele de urgenta 6/2017 si 9/2017, sustinand ca este total incorect ca primarii sa fie caracterizati drept hoti si infractori care jefuiesc banul public.

"Nu stiu cat de des reusiti dvs. sa vorbiti cu dansii (cu primarii - n.red.), dar un lucru e cert: s-au saturat sa faca poteca la Bucuresti in cautare de finantare pentru proiectele lor. Este total incorect fata de acesti oameni si fata de eforturile lor sa-i caracterizati drept hoti si infractori care jefuiesc banul public. Asa ceva cred ca nu poate fi acceptat, mai ales ca nici nu stiti ceea ce criticati", a spus Sorin Grindeanu in cadrul dezbaterii parlamentare "Ora premierului".

Ordonanta prin care Ministerul lui Shhaideh primeste 30 de miliarde de lei, aprobata de Senat

Ordonanta 9, care da dreptul institutiilor sa cheltuie bani chiar daca depasesc bugetul, a trecut de Senat

Premierul a mai spus ca singura decizie pe care o putea lua pentru a reintra in normal a fost sa suspende acele articole, ceea ce s-a intamplat prin OUG 9/2017.

"Ulterior, acest lucru a fost adaptat prin amendamente la Legea bugetului pentru a nu exista tot felul de interpretari tendentioase. Sunt surprins ca acuzati Guvernul de tot felul de lucruri, dar nu va aduceti aminte ce ati votat. Cred ca acum lucrurile sunt cat se poate de clare si nu mai exista niciun motiv de neliniste - amendamentele la Legea bugetului precizeaza foarte clar ca nimeni in Romania nu poate lua bani fara numar, nu poate deturna fonduri publice si nu poate scapa de rigoarea legii atunci cand greseste", a punctat Grindeanu.

Premierul le-a transmis un mesaj parlamentarilor din Opozitie.

"Ma uit la colegii din PNL si le spun ca voi raspunde la orice critica venita din partea domniilor lor atata timp cat va fi insotita de argumente reale, dar nu o sa raspund la fumigene politice. Astazi nu vorbim despre economie, despre situatia din Europa, ci despre Ordonantele 6 si 9 pe care, cu tot respectul, eu cred ca nu le-ati citit prea bine. Sunt doua lucruri pe care vreau sa vi le spun de la inceput.

Primul: PSD a castigat alegerile, iar eu sunt azi aici pentru ca romanii au avut incredere in programul de guvernare. Ei cred ca acest program de guvernare aduce prosperitate si dezvoltare. Nu am de gand, eu si Guvernul, sa insel aceste asteptari. Al doilea: a trecut o luna de la ultima noastra intalnire. Am stat in fata dvs. si v-am promis ca Guvernul pe care il conduc lasa scandalul si se intoarce la treaba si asa am facut", a mentionat premierul.

El a mai spus ca parlamentarii din Opozitiei, prin ceea ce reclama, refuza romanilor dreptul la dezvoltare.

"Avem inca regiuni in care saracia, lipsa infrastructurii sau accesul principal la educatie sau la sanatate fac grea viata oamenilor. Statisticile Eurostat spun ca peste 60% din gospodariile din mediul rural nu au baie sau grup sanitar in interiorul locuintei asta in conditiile in care in Europa media este de 2,7 %. (...)

E clar ca Romania are nevoie de dezvoltare, o spun toate studiile si rapoartele europene, suntem datori sa le asiguram cetatenilor accesul la un pachet minim de servicii comunitare, fie ca sunt la tara sau la oras. Toate aceste lucruri nu se fac cu vorbe, ci cu proiecte serioase. Aceasta este ratiunea pentru care am decis sa initiem etapa a doua a programului national de dezvoltare locala. (...)

Dragi colegi din opozitie multi dintre dvs. ati spus ca suma de 30 de miliarde de lei alocata acestui program este prea mare. M-ati intrebat cum am ajuns la aceasta suma. Dna vicepremier Sevil Shaideh nu are niciun pix fermecat, iar aceasta suma este doar rezultatul solicitarilor de proiecte venite din partea primariilor in guvernarea trecuta, adica si a primarilor PNL. Ce sa inteleg acuma - ca nu mai vreti sa finantam acele proiecte incepute anul trecut?", a adaugat premierul.

Premierul a precizat ca, in anul 2016, au fost depuse peste 6.000 de solicitari de finantare pentru realizarea de obiective de investitii in toate domeniile eligibile, al carui necesar a fost calculat la o valoare totala de 29,7 miliarde de lei.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Grindeanu ordonanta 9, #Grindeanu ordonanta 6, #Grindeanu discurs Parlament, #Grindeanu Ora premierului , #premier