Grindeanu, catre ministrul Transporturilor: Sa mute biroul in teren. Ministrul a transmis mesajul directorilor

Marti, 21 Februarie 2017, ora 16:09
3559 citiri
Grindeanu, catre ministrul Transporturilor: Sa mute biroul in teren. Ministrul a transmis mesajul directorilor
Foto: Facebook/Razvan Cuc

Premierul Sorin Grindeanu i-a facut o recomandare ministrului Transporturilor, Razvan Cuc, in urma vizitei de lucru la minister, respectiv "sa mearga cat mai mult in teren" si sa verifice lucrarile care sunt in executie.

Grindeanu a precizat ca aceeasi recomandare este valabila pentru toti angajatii din subordinea sa care "stau prea mult in birouri si ar trebui sa fie pe teren".

"O recomandare pentru domnul ministru - sa mute ministerul in teren. Eu nu inteleg foarte multe din birocratia pe care Ministerul Transporturilor, in anii trecuti, a avut-o, birocratie care s-a rasfrant in tot ceea ce stim negativ legat de infrastructura din Romania.

Recomandarea pe care am facut-o este sa mearga cat mai mult in teren, sa verifice lucrurile care sunt in executie, fie ca vorbim de drumurile nationale, de tronsoane de autostrada, de magistrale de metrou, de lucrari CFR si asa mai departe. Nu doar ministrul, ci toti cei care stau prea mult in birouri si care, din punctul meu de vedere, trebuie sa fie in teren", a declarat Grindeau, care marti a facut vizite de lucru la Ministerele Sanatatii, Educatiei si Transporturilor.

Ministrul a transmis mai departe

La randul sau, Razvan Cuc a anuntat, in cadrul unei conferinte de presa, ca directorii Companiei Nationale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) vor trebui sa mearga mai des pe teren pentru verifica stadiul lucrarilor de infrastructura, iar cei carora nu le convine acest mod lucru sunt "liberi sa-si urmeze propriul curs".

"Am cerut tuturor directorilor CNAIR si sefilor de DRDP-uri sa se deplaseze la fata locului. Nu vor mai sta in birou. Daca le convine acest mod de lucru, ok, daca nu, sunt liberi fiecare sa-si urmeze propriul curs. Romanii au asteptat foarte mult timp deschiderea multor proiecte mari de infrastructura care sunt blocate", a afirmat Cuc.

Ministrul a mentionat ca le-a transmis constructorilor care lucreaza la autostrazi si drumuri nationale ca statul roman este un partener corect, care-si asuma ce este stipulat in contracte, dar la fel trebuie sa procedeze si firmele.

"La fel de seriosi trebuie sa fie si ei, sa finalizeze lucrarile la timp. O sa ma asigur ca asta se va face printr-o monitorizare foarte atenta, inclusiv din partea mea. Eu voi pleca pe teren pentru a vedea unde sunt blocajele", a spus Cuc.

De asemenea, ministrul le-a transmis celor care l-ar fi dezinformat in legatura cu autotrada Lugoj-Deva ca vor trebui sa suporte "masuri", fara a preciza exact la ce se refera.

Ministrul a declarat recent ca nu va mai da un termen pentru deschiderea tronsonului de 15 kilometri din lotul doi al autostrazii Lugoj-Deva, deoarece a mai inaintat un termen - 10 februarie - bazat pe ce i-au spus sefii de proiect, "care au mintit", precizand ca acum va astepta sa primeasca un punct de vedere de la un expert.

Marti, Cuc a precizat ca a cerut directorului CNAIR sa ia masuri impotriva celor care l-au dezinformat in legatura cu autostrada Lugoj-Deva.

"Daca nu luam o masura clara fata de cei care ne dezinformeaza, nu cred ca putem avea o evolutie si ne vom asuma termene care sunt nerealiste. De aceea am cerut directorului CNAIR sa ia masuri impotriva oamenilor care nu stiu daca sunt rau intentionati sau nu stiu sa-si faca treaba", a declarat Cuc.

Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Preşedintele AUR, George Simion, a propus, la Conferinţei Internaţionale „Make Europe Great Again” care a avut loc, sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, ca toate partidele...
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
Preşedintele AUR, George Simion, a declarat sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, la Conferinţa Internaţionale „Make Europe Great Again”, că zilele trecute, premierul Marcel...
#Grindeanu ministru Transporturilor teren, #Grindeanu Ministerul Transporturilor , #premier