Grindeanu, aviz favorabil pentru sefia ANCOM: Dragnea a fost primul cu care am vorbit. Lasati-ma sa-mi intru in pielea de apolitic

Marti, 24 Octombrie 2017, ora 17:03
7222 citiri
Grindeanu, aviz favorabil pentru sefia ANCOM: Dragnea a fost primul cu care am vorbit. Lasati-ma sa-mi intru in pielea de apolitic
Foto: Arhiva Facebook/Sorin Grindeanu

Fostul premier Sorin Grindeanu a primit, marti, aviz favorabil pentru a ocupa functia de presedinte al ANCOM de la Comisia economica, industrii si servicii din Senat si Comisia pentru tehnologia informatiei si comunicatiilor din Camera Deputatilor.

Fostul prim-ministru a fost avizat marti cu 15 voturi "pentru", 7 voturi "impotriva" (PNL si USR) si o abtinere (PMP).

La iesirea de la audieri, omul care a plecat in iunie cu scandal monstru de la Palatul Victoria si a fost exclus din PSD a spus foarte relaxat ca a facut pace cu Liviu Dragnea si seful PSD este chiar primul cu care a vorbit despre aceasta noua functie pe care vrea sa o ocupe.

"Este o institutie pe care o cunosc indeaproape. Am colaborat si in mandatul de ministru (al Comunicatiilor in Guvernul Ponta - n.red.) si atunci cand am fost membru in Comisia de IT din Camera Deputatilor. (...) Aceasta institutie merita toata atentia si sa revina unde a fost ca prestigiu si recunoastere europeana", a precizat Grindeanu.

Cat despre relatia cu Liviu Dragnea, Grindeanu a spus ca este "foarte buna".

"Prima discutie legat de situatia de la ANCOM si cum putem sa imbunatatim, avand in vedere ca am lucrat si pe partea de program de guvernare pe aceasta sectiune, ca am fost ministru al Comunicatiilor si ca sunt cat de cat in tema cu aceste lucruri, am avut-o cu Liviu Dragnea. (...) Am avut dialoguri si cu Liviu Dragnea in aceasta perioada - si e primul cu care am discutat legat de ANCOM, dar am avut dialoguri si cu prim-ministrul Mihai Tudose. Daca voi primi votul in Parlament, sigur ca voi avea o colaborare institutionala", a subliniat Grindeanu cine i-a propus sa revina in forta la butoanele Puterii.

Jurnalistii s-au aratat interesati si de faptul ca Grindeanu a facut o contestatie la excluderea din PSD. Fostul premier a precizat ca va renunta la ea, insa oricum decizia Comitetului Executiv era executorie, asa ca acum nu mai este membru de partid.

"Lasati-ma sa imi intru in pielea de apolitic (...) Am ales varianta de a nu mai face politica", a repetat Grindeanu.

Iata ce spunea Sorin Grindeanu despre Liviu Dragnea in aceasta vara:

Amintim ca premierul Mihai Tudose a decis, luni, sa il puna intr-o functie cat se poate de banoasa pe fostul sau sef de la Guvern.

Ca presedinte al Autoritatii Nationale de Reglementare in Comunicatii, Grindeanu va incasa un salariu lunar de 10.000 de euro.

Citeste si Dovada ca noul sef al ANCOM vrea sa isi puna salariu de 10.000 euro pe luna

Cele doua comisii care azi i-au dat aviz favorabil trebuie sa elaboreze impreuna un raport pana joi, 26 octombrie. Raportul comun va fi, apoi, supus votului plenului Parlamentului.

Aceasta noua procedura simplificata a fost decisa chiar de Guvernul Grindeanu la finalul lunii aprilie. Din vechea procedura de numire a sefului ANCOM a fost exclus seful statului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#Grindeanu sef ANCOM Dragnea, #Grindeanu Dragnea relatie buna , #PSD