Grindeanu are o nemultumire legata de rachetele Patriot: Anuntul nu a fost facut de ministrul Apararii

Vineri, 21 Aprilie 2017, ora 17:56
3796 citiri
Grindeanu are o nemultumire legata de rachetele Patriot: Anuntul nu a fost facut de ministrul Apararii
Foto: site Guvern (Arhiva)

Premierul Sorin Grindeanu a afirmat, vineri, ca si el este "nemultumit" de faptul ca anuntul privind achizitionarea rachetelor Patriot a fost facut de seful Statului Major General si nu de ministrul Apararii, criticand acest "mod de comunicare", la fel ca presedintele PSD, Liviu Dragnea.

"Si eu am avut o nemultumire legata de anumite anunturi publice pe care le fac unii din titularii ministerelor sau nu le fac, asa cum e cazul ministrului Apararii. Lucrurile pe care dorim sa le facem, spre exemplu, pentru inzestrare in domeniul Armatei sa fie facute de cei care trebuie sa le faca si anume de titularul Ministerului.

Toate aceste lucruri care tin de inzestrare de investitii, peste 100 de milioane de euro, trebuie sa aiba aprobarea Parlamentului, sunt proceduri cat se poate de clare pe care altii dinaintea noastra n-au inteles sa le respecte", a spus premierul.

El a precizat ca problema este legata de "modul de comunicare".

"Am avut aceasta nemultumire si legata de faptul ca acele dotari trebuiau a fi in primul rand anuntate daca fac parte din strategia noastra de inzestrare de catre titularul postului respectiv", a adaugat premierul, solicitat sa comenteze ceea ce a spus liderul PSD, Liviu Dragnea referitor la achizitionarea de rachete Patriot.

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat joi, la Antena 3, ca nu i-a placut afirmatia sefului Statului Major General, Nicolae Ciuca, potrivit careia Romania are in plan achizitionarea de rachete Patriot, asteptandu-se de la general la "foarte multa rigoare", avand in vedere functia pe care o detine, si a explicat ca nu au fost inca finalizate procedurile parlamentare.

Dragnea, nemultumit si de imprumuturi

Pe de alta parte, Sorin Grindeanu a avut o reactie si la comentariile sefului sau pe linie de partid referitoare la imprumuturile pe care Guvernul le-a facut pe pietele externe.

"E o practica uzuala la nivelul UE si nu numai. Aceste imprumuturi de lucru ale fiecarui Guvern se fac prin aceasta modalitate prin care iti acopei fie deficitul bugetar, fie platesti imprumuturi care vin din urma si sunt scadente, fie, parte din bani merg catre dezvoltare", a mentionat premierul, reiterand ca aceste imprumuturi au fost luate la cea mai mica rata istorica pentru Romania.

Grindeanu a spus ca a urmarit declaratiile lui Liviu Dragnea si acesta nu a avut critici legate de faptul ca banii imprumutati au fost luati de pe pietele externe.

"Nu a criticat, eu m-am uitat foarte bine aseara. Sigur ca e ideal sa vorbim de imprumuturi de pe piata interna, dar hai sa ne mai gandim un pic cam cat din sistemul bancar din Romania mai e cu capital romanesc", a precizat Grindeanu.

Proiect pentru plafonarea adaosului comercial la 20 la sută pentru produsele românești. „La produsele din import să pună orice adaos doresc ei”
Proiect pentru plafonarea adaosului comercial la 20 la sută pentru produsele românești. „La produsele din import să pună orice adaos doresc ei”
Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale Florin Barbu a anunţat vineri, 29 martie, că împreună cu echipa de la instituţia pe care o conduce, pregăteşte un proiect legislativ care va...
Candidatul PSD - PNL la Capitală promite „liniște” în București. „Trebuie să ajungi să te simţi bine, să fie un oraş cochet”
Candidatul PSD - PNL la Capitală promite „liniște” în București. „Trebuie să ajungi să te simţi bine, să fie un oraş cochet”
Medicul Cătălin Cîrstoiu, candidatul alianţei PSD-PNL la Primăria Capitalei, a declarat vineri, 29 martie, despre viziunea sa cu privire la Bucureşti, că trebuie să ajungi să te simţi...
#Grindeanu rachete Patriot , #premier