Grindeanu a fost audiat trei ore la DNA, dar pastreaza misterul in legatura cu dosarul in care e martor

Miercuri, 13 Septembrie 2017, ora 15:48
3083 citiri
Grindeanu a fost audiat trei ore la DNA, dar pastreaza misterul in legatura cu dosarul in care e martor
Foto: captura video Digi24

Fostul premier Sorin Grindeanu a evitat sa spuna, dupa aproape trei ore de audieri la DNA, pentru ce dosar a fost chemat, dar a tinut sa precizeze ca nu este vorba despre dosrul retrocedarilor de case din centrul Timisoarei.

"Am calitatea de martor. Nu pot sa va dau amanunte", le-a spus Grindeanu jurnalistilor.

"Desi nu pot sa-mi rapesc placerea de a va da declaratii, sunt lucruri pe care pot sa le declar si altele pe care nu pot. Nu vreau si nu pot sa va dau amanunte din acest dosar", a precizat fostul premier.

Intrebat daca este vorba despre dosarul retrocedarilor din Timisoara, a precizat: "Nu e vorba despre acest dosar". In plus, a mentionat ca nu a semnat, in calitate de viceprimar (perioada 2008-2012), in cazul retrocedarilor.

"N-am niciun fel problema. V-am spus, calitatea mea este cea de martor, amanunte din dosar samd nu pot sa le comunic si nici nu le comunic", a mai spus Grindeanu.

Totodata, acesta a fost intrebat de jurnalisti si daca are legatura cu plangerea penala pe care a facut-o pe numele secretarului general al Guvernului, Mihai Busuioc, insa tot fara a da detalii.

Putine detalii despre dosar, dar "zambitor"

In continuare, Sorin Grindeanu a facut mai multe declaratii despre dosarul retrocedarilor din Timisoara.

"Aici nu e vorba despre... Era undeva in februarie, daca nu gresesc. Nu e cazul, nu despre asta e vorba. Cat am fost viceprimar, nu am avut in coordonare aceasta activitate de patrimoniu a orasului Timisoara.

(...) In februarie, venise la audieri dl primar Robu cu fostul primar si aparuse ca o sa vin eu, si am dat declaratia atunci ca mi se pare o manipulare sa fiu chemat.

(...) Nu caut vinovati si nici nu vreau sa fiu inteles in acest fel. Este un numar imens de imobile care au intrat in anii de dupa Revolutie pe mana catorva familii, in general in zona centrala a orasului.

E clar ca acolo trebuie sa se afle adevarul, dar pare foarte ciudata aceasta acaparare a centrului Timisoarei de cateva clanuri.

(...) Citez din clasicii in viata, din actualul premier Tudose, ca noi in Banat suntem mai calmi: Eu stiam foarte bine ce am facut eu, ca viceprimar, si neraspunzand despre acel domeniu din Primaria Timisoara, neavand nici certitudinea ca lucrurile stau asa, nu m-am gandit, ca stiam ceea ce am facut eu", a spus fostul premier.

Acesta a mentionat ca a iesit de la audieri "la fel de zambitor" precum a intrat si ca nu se teme de DNA: "Sunt zambitor, nu am niciun fel de problema, imi fac datoria de cetatean".

Grindeanu subliniat ca nu poate sa spuna daca vor fi audiati si alti membri ai Guvernului, ca nu are informatii oficiale legate de TelDrum si ca nu a fost audiat in cazul legat de OUG 13.

Intrebat cine ar trebui sa se teama in acest dosar, a raspuns: "Habar n-am. Sunt faze pe care cei de aici poa' sa vi le transmita cel mai bine".

"Nu trebuie sa surprinda pe niciun om de buna credinta in momentul in care este chemat ca martor sa spuna ce stie si sa spuna adevarul. Am spus adevarul si ceea ce stiam eu. Nu cred ca sunt in masura sa spun (cine e procurorul de caz care l-a audiat - n.red) ", a mai spus Sorin Grindeanu. De asemenea, la insistentele jurnalistilor de a afla orice detaliu despre dosar, intrebat daca este un dosar vechi sau nou, a raspuns: "Nu stiu ce sa va spun".

"Reevaluare" in PSD

De asemenea, solicitat sa spuna cum este din punct de vedere "profesional", fostul premier a raspuns, zambind: "In reevaluari".

"Nu am ascuns niciodata ca imi doresc sa redevin membru in partidul din care am facut parte din 1996. Am facut drept urmare si o contestatie conform statutului.

Imi doresc sa activez in continuare in PSD. Urmeaza sa se judece acea contestatie. Multumesc inca o data colegilor din Timis care au semnat alaturi de mine in sustinerea acestei contestatii.

(...) Am spus ca prima mea optiune este sa raman in PSD, iar Victor (Ponta - n.red.) stia lucrul asta. Daca nu sunt primit in PSD, am optiunea sa merg alaturi de altcineva sau sa ies din politica", a mentionat Grindeanu.

Referitor la relatia cu presedintele PSD, Liviu Dragnea, fostul prim-ministru a spus: "Nu este o relatie de iubire, sa fim seriosi. Au fost anumiti prieteni comuni care au insistat sa ne intalnim si sa avem o discutie. (...) Nu a fost o discutie prietenoasa, nici dusmanoasa, cu argumente din partea fiecaruia".

Amintim ca, in urma cu cateva saptamani, Grindeanu s-a dus cu steagul alb la Liviu Dragnea, care s-a aratat dispus sa reconsidere candva decizia de excludere din partid pentru ca, desi "a facut o boacana mare, e recuperabil".

Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#Sorin Grindeanu audiat DNA, #Grindeanu martor DNA, #Grindeanu declaratii DNA, #Grindeanu dosar DNA, #Grindeanu retrocedari case Timisoara , #PSD
Comentarii