Grindeanu a facut bine ca nu a demisionat - sondaj Ziare.com

Marti, 20 Iunie 2017, ora 10:41
15476 citiri
Grindeanu a facut bine ca nu a demisionat - sondaj Ziare.com
Foto: Hepta.ro

Premierul Sorin Grindeanu nu ar trebui sa-si dea demisia din functie, asa cum a cerut presedintele PSD, Liviu Dragnea, in urma evaluarii programului de guvernare.

Asta reiese dintr-un sondaj online realizat de Ziare.com, in cadrul caruia o majoritate covarsitoare - 82,84% dintre respondenti - a votat "nu" la intrebarea "Ar trebui sa-si dea demisia Sorin Grindeanu?".

10,02% dintre cei care au raspuns sondajului spun ca premierul ar trebui sa-si dea demisia, in timp ce 7,14% au sustinut ca nu sunt interesati de subiect.

Cititorii Ziare.com au putut vota in perioada 14-20 iunie, iar la sondaj si-au exprimat optiunea 5.390 de persoane.

Cum s-a ajuns ca PSD sa-si dea jos propriul Guvern

Amintim ca discutiile despre o demisie a premierului au inceput miercurea trecuta. La fix o saptamana distanta, maine, vom avea un vot pe motiunea de cenzura initiata de PSD contra propriului guvern.

Miercuri dimineata, premierul le spunea jurnalistilor ca nu isi da demisia si nici nu i-a fost ceruta direct.

Dupa-amiaza, Liviu Dragnea a confirmat acest lucru, insa a adaugat ca "nu trebuie sa guvernam pe ascuns".

Seara, presedintele ALDE, Calin Popescu Tariceanu, a spus ca partidul sa ii retrage sprijinul lui Grindeanu si ca "suntem intr-o situatie premergatoare demisiei premierului". Tot atunci, au aparut informatii ca Liviu Dragnea i-ar fi propus lui Grindeanu sefia ASF sau pe cea a Curtii de Conturi in schimbul demisiei.

De asemenea, Dragnea a spus in aceeasi seara ca a luat act de demisia premierului, insa Grindeanu a anuntat intr-o declaratie ulterioara ca nu pleaca din fruntea Guvernului si a confirmat propunerile pe care i le-a facut Dragnea in schimbul demisiei.

Joi, Grindeanu chiar a fost felicitat de premierul Landului Saxonia pentru ca nu a demisionat, iar seara a spus ca va demisiona din functia de premier dupa ce demisioneaza si Dragnea.

F.N.

Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat joi, 28 martie, că sunt implementate - proiectare şi execuţie contracte pentru construirea a încă 729 km de drum de mare viteză....
#sondaj demisie Grindeanu, #Grindeanu demisie Guvern, #Dragnea solicitat demisie Grindeanu , #demisie