Fost ministru al Justitiei: Demisiile ministrilor sunt irevocabile, s-a luat deja act de ele

Joi, 22 Iunie 2017, ora 16:55 3968 citiri
Foto: Arhiva Hepta.ro

Raluca Pruna, fost ministru al Justitiei in guvernul Ciolos, sustine ideea potrivit careia demisiile ministrilor din actualul guvern au devenit irevocabile, conform legii, si nu mai pot fi retrase, asa cum isi doresc multi dintre ministrii demisionari.

"Articolul 6 din legea 90/2001 zice asa: Demisia din functtia de membru al Guvernului se anunta public, se prezintă în scris primului-ministru si devine irevocabilă din momentul în care s-a luat act de depunerea ei, dar nu mai târziu de 15 zile de la data depunerii.

Argumentul 'mi-am depus demisia pe 15 iunie si devine irevocabila pe 30 iunie' e viciat sau mincinos mai pe sleau spus. Act de depunerea demisiilor s-a luat cand au fost inregistrate la SGG. Din ce s-a scris si vorbit public, act s-a luat imediat ce au fost depuse", a comentat pe Facebook Raluca Pruna.

Totodata, fostul ministru al Justitiei a admis ca "ar fi putea fi o discutie pe asigurarea interimatului", dar a subliniat foarte ferm ca "Demisiile sunt irevocabile. Asta e evident".

O pozitie similara sustine si premierul Sorin Grindeanu, dar si Victor Ponta, secretarul general al Guvernului. In schimb, 20 dintre ministrii PSD, printre care si cei din imagine, au depus cereri de retragere a demisiilor, sustinand ca acest lucru mai e posibil din punct de vedere legal.

C.B.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News