DJ de nunți numit în Consiliul de Administrație al CFR. Anterior, Grindeanu a mai numit în instituție șefa unui salon de înfrumusețare și un veterinar

Joi, 09 Februarie 2023, ora 03:25
8482 citiri
DJ de nunți numit în Consiliul de Administrație al CFR. Anterior, Grindeanu a mai numit în instituție șefa unui salon de înfrumusețare și un veterinar
Noul director din CFR ar fi poreclit „lăutarul” FOTO Facebook / DJ CatalinIp

Ministerul Transporturilor condus de social-democratul Sorin Grindeanu a anunțat că a încheiat rapoartele pentru selecția membrilor în Consiliile de Administrație a mai multor instituții, printre care și Compania Națională de Căi Ferate CFR SA.

La aceasta din urmă iese în evidență un DJ pentru nunți, în timp ce anul trecut au mai fost numite alte personaje atipice.

Companiile din subordinea Ministerului Transporturilor sunt conduse în acest moment de Consilii de Administrație ai căror membri interimari au fost numiți pe partidele din coaliția de guvernare. Mandatele lor sunt de 4 luni cu posibilitate de prelungire pentru 2 luni. Aceștia aleg directorul interimar, al cărui mandat este tot de 4 luni cu posibilitate de prelungire pentru 2 luni. Această practică a dus ca diferite instituții să fie conduse de diverse personaje cu legături politice în locul celor cu experiență.

Astfel, în conducerea centrală a administrării CFR SA a fost cooptat Gheorghe Cătălin Ipate, care, conform CV-ului este de profesie inginer, cu o vechime de trei decenii în sistemul feroviar. Pe de altă parte, în ultimii nouă ani acesta s-a ocupat cu organizarea de nunți, botezuri și alte evenimente. Acesta din urmă și-a creat inclusiv o întreprindere, cu sediul social în Ploiești, care are ca obiect de activitatea „activități de interpretare artistică (spectacole)”.

Contactat de Club Feroviar, Ipate a susținut că firma este făcută pentru fiul său. Cu toate astea, imaginile pe care acesta le postează pe Facebook spun o poveste diferită, afișându-se la diverse evenimente și spectacole. Acesta deține inclusiv o pagină de DJ - „DJ CatalinIP”, unde apare în fața unor platane de DJ și a unei mese de mixaj profesionale. Conform sursei citate, de pe vremea când lucra la Electrificare CFR SA, acesta a fost de negăsit atunci când a intervenit o problemă, deoarece era DJ la o nuntă. De acolo acesta s-ar fi ales și cu porecla „lăutarul”.

Alte numiri controversate

O serie de numiri suspecte au fost făcute la șefia CFR SA și anul trecut. Printre acestea a fost și cea a Monicăi Hunyadi, numită administrator al Companiei CFR Electrificare. Înainte de a ajunge la CFR, aceasta era consultant la Camera Deputaților și deținea Hunymoo SRL, un salon de coafură și înfrumusețare din București. Din CV-ul acesteia nu reiese experiența în domeniu, iar din datele incomplete se deduce că Hunyadi are aproximativ 30 de ani.

În funcție a fost numit provizoriu și inginerul Petre Ungureanu, fost angajat SRI între 1998 și 2017. Imediat după acest post, Ungureanu a fost consilier al directorului CFR Infrastructură.

Un fotoliu în Consiliul de Administrație al CFR Marfă a ocupat și Marilena Gubendreanu, o absolventă a Facultății de Litere din cadrul Universității Spiru Haret din Capitală. Din 2017, aceasta este consilier în Ministerul Transporturilor, iar înainte de asta a fost redactor la Televiziunea Publică.

O altă numire fără aparente cunoștințe în domeniu a fost și înscăunarea medicului veterinar Bociu Ionel Sabin Emil la CFR Infrastructură. Acesta se remarcă prin faptul că timp de 20 de ani, între 2000 și 2020, a fost primar al comunei Jebel din județul Timiș. Deși acesta a fost numit provizoriu anul trecut, mandatul acestuia a fost prelungit și în 2023 de către Grindeanu.

Când s-ar putea construi un nou terminal pe Aeroportul Otopeni. „Ajunge la capacitate maximă”
Când s-ar putea construi un nou terminal pe Aeroportul Otopeni. „Ajunge la capacitate maximă”
Ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu a declarat sâmbătă, 16 martie, că la Aeroportul Otopeni au fost triplate veniturile şi a menţionat că în patru, cinci ani acesta va ajunge la...
Cherecheș, extrădat din Germania. Fostul primar din Baia Mare este adus cu mașina în România
Cherecheș, extrădat din Germania. Fostul primar din Baia Mare este adus cu mașina în România
Fostul primar al municipiului Baia Mare Cătălin Cherecheş a fost preluat din Germania şi se află în drum spre România, pentru executarea pedepsei cu închisoarea, fiind condamnat la cinci...
#Sorin Grindeanu, #CFR SA, #numiri cfr, #conducere CFR , #stiri Sorin Grindeanu