Cum explica Grindeanu absenta de la discursul lui Iohannis in Parlament

Marti, 07 Februarie 2017, ora 16:02
4906 citiri
Cum explica Grindeanu absenta de la discursul lui Iohannis in Parlament
Foto: captura video Digi24

Premierul Sorin Grindeanu si-a explicat absenta de la discursul presedintelui Klaus Iohannis precizand ca nu a fost invitat, nici el si nici colegii sai din guvern.

Presedintele Klaus Iohannis a sustinut, marti, un discurs in plenul Parlamentului, cu aceasta ocazie fiind inregistrate doua premiere: seful statului nu a fost intampinat la intrarea in cladire de presedintii celor doua camere, asa cum era cutuma, iar la sedinta plenului reunit nu a fost prezent nici macar un membru al Guvernului, cu toate ca peste doar o ora au intrat cu totii in plen, unde s-a votat bugetul.

Intrebat de ce a lipsit, Sorin Grindeanu a declarat ca el obisnuieste sa faca totul "institutional".

"Era normal sa existe o invitatie, am inteles ratiunea pentru care lucrurile s-au desfasurat cum s-au desfasurat azi. N-am fost prezent neavand invitatie, nici eu nici ceilalti. Daca eram parlamentar, dar nu sunt, probabil eram in sala", a explicat premierul.

Intrebat daca este adevarat ca a discutat cu presedintii celor doua camere parlamentare, Liviu Dragnea si Calin Popescu Tariceanu, si au ajuns impreuna la concluzia ca Guvernul nu trebuie sa fie prezent, Sorin Grindeanu a raspuns: "E prea putin important acest lucru. Din ce am inteles, cererea (presedintelui, n.red.) a fost adresata catre Parlament. Am respectat acest lucru".

In plus, cu toate ca subiectul il viza direct, Sorin Grindeanu a sustinut ca nici macar nu a fost curios sa urmareasca la televizor declaratiile presedintelui Klaus Iohannis.

"Am citit un transcript, ca sa fiu cat se poate de sincer (...) Nu imi permit sa fac observatii despre ce spune presedintele Romaniei sau altcineva, dar eu as fi facut un indemn la calm, la stabilitate, la revenire la normalitate. Mai mult nu am ce sa comentez vizavi de discursul presedintelui", a declarat Sorin Grindeanu.

Surse politice au declarat pentru News.ro ca decizia de a nu invita pe nimeni altcineva la sedinta plenului reunit la care presedintele Klaus Iohannis s-a adresat Parlamentului a fost luata de Camera Deputatilor, care este condusa de Liviu Dragnea.

Astfel, conform uzantelor, in astfel de momente sunt invitati sa asiste la sedinta de plen ambasadori, sefi de institutii, lideri ai bisericilor sau diverse personalitati. De aceasta data, in sala nu au fost decat parlamentarii si, mai mult, la un moment dat senatorii si deputatii PSD si ALDE au parasit incinta, nemultumiti de criticile aduse de presedinte.

Discursul presedintelui Klaus Iohannis a fost tinut in contextul protestelor de strada la care s-a cerut raspicat retragerea OUG 13 si chiar demisia ministrului Justitiei si a intregului guvern.

Miercuri, in Parlament se voteaza motiunea de cenzura depusa de PNL si USR.

Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Preşedintele AUR, George Simion, a propus, la Conferinţei Internaţionale „Make Europe Great Again” care a avut loc, sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, ca toate partidele...
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
Preşedintele AUR, George Simion, a declarat sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, la Conferinţa Internaţionale „Make Europe Great Again”, că zilele trecute, premierul Marcel...
#Grindeanu mesaj Iohannis Parlament , #premier