Chirica: Daca acum il dai jos pe Grindeanu, esti dus cu pluta. Vasilescu si Shhaideh ar trebui schimbate

Duminica, 11 Iunie 2017, ora 21:28
8182 citiri
Chirica: Daca acum il dai jos pe Grindeanu, esti dus cu pluta. Vasilescu si Shhaideh ar trebui schimbate
Foto: Facebook/Mihai Chirica

Primarul PSD al Iasiului, Mihai Chirica, sustine ca toti membrii de partid care vor schimbarea premierului "sunt dusi cu pluta", precizand insa ca s-ar impune remanierea mai multor ministri, intre care Olguta Vasilescu, care a starnit o tara intreaga cu Legea salarizarii, dar si Sevil Shhaideh, intrucat la Ministerul Dezvoltarii e "varza".

De asemenea, Chirica a spus ca Gabriela Firea are destule griji, pentru ca "Bucurestiul e un oras greu", si ca "n-ar trebui sa loveasca in premier".

Primarul iesean Mihai Chirica, membru PSD, a declarat, duminica, ca premierul Sorin Grindeanu nu ar trebui sa fie schimbat din functie, el sustinand ca toti cei din partid care vor inlocuirea acestuia "sunt dusi cu pluta".

"Nu mi-a placut atitudinea unor colegi din partid, care s-au gandit ei sa dea cu pietre in premier, doar ca sa ii fie pe plac lui Dragnea. Grindeanu nu trebuie sa plece, ci trebuie sa fie ajutat. El a ajuns acolo nu in urma unui concurs, ci pentru ca l-a sustinut partidul.

Pai cum sa il dai jos la sase luni, cand tot tu l-ai pus acolo. Daca acum il dai jos, inseamna ca esti dus cu pluta. Asta incerc sa-i explic lui Dragnea. Nu poti sa faci asta. Daca faci asa ceva, atunci ramai cu pluta. Dar vad ca ei nu stiu sa faca politica. Ma ia si rasul cand ma uit, ei sunt intr-un alt film", a spus primarul Mihai Chirica.

Totodata, Chirica a afirmat ca este necesara remanierea mai multor ministri, intre care Olguta Vasilescu si Sevil Shhaideh.

"As face o schimbare la Ministerul Muncii. Olguta Vasilescu prinde fluturi acolo, a starnit o Romanie intreaga cu Legea salarizarii, sunt proteste, sindicatele fierb. Nu asa se face. Apoi la Ministerul Dezvoltarii e varza. O spun in calitate de primar. Au distrus strategiile de dezvoltare, nu se misca nimic. Premierul ar trebui sa mearga acolo si sa faca ordine. Si la Ministerul Tineretului sunt probleme, dar si la Ministerul Sanatatii. Toti acesti ministri ar trebui remaniati. Grindeanu sa aiba atributiile pe care le merita. La Guvern trebuie sa le spuna 'Eu sunt seful', probabil o sa o faca", a mai declarat primarul Mihai Chirica.

Totodata, el a sfatuit-o pe Gabriela Firea sa se ocupe de problemele Capitalei si sa nu mai loveasca in premier.

"Bucurestiul e un oras greu, Firea are problemele ei de administratie. Are destule griji, e incurcata in problemele de acolo, n-ar trebui sa loveasca in premier", a afirmat Mihai Chirica.

Gabriela Firea a declarat, sambata, la Romania TV, ca nu isi doreste sa devina premier, dar a precizat ca si-ar dori ca o femeie, fie din actualul Executiv, fie din grupul parlamentar al PSD sa ajunga in postul de prim-ministru.

Firea a precizat ca nu intentioneaza sa abandoneze mandatul de primar pentru o functie la varful admnistratiei centrale.

"Nici in ce priveste prezidentialele, nici in ce priveste preluarea mandatului de premier nu se pune in discutie sub nicio forma. Sunt un om corect care vrea sa-si duca la bun sfarsit activitatea", a spus primarul Capitalei adaugand ca si presedintele PSD, Liviu Dragnea, isi doreste ca ea sa-si finalizeze proiectele pentru Bucuresti.

Gabriela Firea sustine ca PSD nu duce lipsa de oameni capabili sa preia functia de sef al Guvernului, insa ea ar prefera o femeie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
#Chirica schimbare Grindeanu, #Chirica remaniere guvern, #Chirica primar Iasi , #premier